Wat is een SEO tekstschrijver?

Wat is een SEO tekstschrijver en wat kun je daarvan verwachten? Een belangrijke vraag, die klanten me regelmatig stellen. Ze vragen zich af wat ik als tekstschrijver voor ze kan betekenen en hoe ik dat combineer met de focus op SEO. Klopt het dat ik ze help hun website hoger in Google te krijgen? En welk type teksten zal ik daar dan voor schrijven?

Let op: ik heb sinds kort een nieuwe website. Het design werkt nog niet overal even goed, dus daar wordt aan gewerkt!

Eerder legde ik al eens uit hoe ik als tekstschrijver voor SEO gebruik maak van een eventuele brainstorm om vervolgens te werken aan een zoekwoordenonderzoek. Daarmee ontdek ik de interessante kansen voor nieuwe content, die ik uitwerk tot een contentplan. Daarin krijgen de belangrijkste zoektermen hun benodigde aandacht en wordt duidelijk welke onderwerpen er de komende tijd aan bod kunnen komen.

Tip: combineer je het contentplan met de input voor een contentstrategie? Dan komen SEO en inhoud samen, tot een geheel om zowel de vindbaarheid te verbeteren als om online voor meer interactie met jouw doelgroep te zorgen.

Het gaat er in eerste instantie om dat je goed leert begrijpen wat SEO teksten zijn en hoe je daar gebruik van kunt maken op jouw website. Dat kan op landingspagina’s en in blogartikelen, net als met de categorieën en ook de producten als je een webshop hebt.

Tip: vraag je een SEO tekstschrijver te schrijven voor jouw webshop? Reken op teksten voor categorieën, subcategorieën, subsubcategorieën en filtermogelijkheden. Webshops bieden uitstekende mogelijkheden om met content heel veel hoger in Google te komen.

SEO tekstschrijver gezocht: hier zoek je naar

‘Wat is een SEO tekstschrijver’ en wat kun je daar precies van verwachten als jullie aan de slag gaan? Je zoekt naar een specialist die een goed verhaal kan schrijven, mét de juiste focus op de belangrijke zoektermen. Die combinatie van een tekstschrijver voor SEO helpt hoger in Google te komen, met content die de doelgroep aanspreekt.

Wordt er binnen de organisatie een SEO tekstschrijver gezocht? Dan zoek je dus iemand die weet hoe de vindbaarheid in Google werkt, en die tegelijkertijd interessante stukken kan schrijven. Zoals blogartikelen met voldoende informerende waarde, of inspirerende artikelen die de doelgroep op nieuwe ideeën brengen. Als daar ondertussen ook de belangrijke zoektermen inzitten komen de verschillende interessante elementen op een mooie manier bij elkaar.

Een tekstschrijver voor SEO teksten is wat dat betreft niets anders dan een schrijver die goed begrijpt hoe de zoekmachine werkt, in ieder geval op het gebied van content. Door daar rekening mee te houden bij zowel de strategische planning als tijdens het schrijven werk je aan een betere vindbaarheid, voor de zoektermen waarop de doelgroep jou zou moeten vinden.

Let op: een tekstschrijver voor de website met kennis van SEO is goed op de hoogte van de richtlijnen voor content. Zoek er daarnaast een specialist bij voor zowel de technische SEO als de online autoriteit. Dit zijn 3 verschillende vakgebieden, ieder met hun belangrijke invloed op de uiteindelijke vindbaarheid.

SEO teksten: hoger in Google

Wil je met SEO teksten hoger in Google? Dan is het belangrijk om niet zomaar lukraak wat te gaan schrijven. Het is lastig om een tekstschrijver iedere week een paar nieuwe zoektermen te geven en daarmee structureel de vindbaarheid te verbeteren. Gaandeweg zal je merken dat het overzicht kwijtraakt. Als het gevolg daarvan schrijft de schrijver te vaak over dezelfde termen of komen andere termen juist helemaal niet aan bod.

Het klopt dat de teksten de vindbaarheid verbeteren, maar alleen als je die de juiste hoeveelheid aandacht geeft. Werk vanuit een plan en gebruik bijvoorbeeld een SEO kennisbank, waarin vanaf het begin duidelijk is waar je het op welk moment over zal hebben. Dat garandeert voldoende optimalisatie van de blogartikelen en eventuele landingspagina’s. Je werkt structureel toe naar een betere vindbaarheid, met SEO teksten die elkaar niet in de weg zullen zitten.

Tekstschrijver voor de website

Wat je ondertussen nodig hebt is niet alleen een tekstschrijver voor SEO, maar ook iemand die erin slaagt een goed verhaal over te brengen. Natuurlijk is het belangrijk om de zoektermen te verwerken, maar als je de doelgroep daarmee niet kunt bewegen levert dat onder de streep helaas weinig op.

Zodra je erin slaagt om bezoekers naar jouw website te trekken wil je die daadwerkelijk een aanvraag laten doen of verleiden tot een aankoop. Wat je nodig hebt is een tekstschrijver die begrijpt hoe het gedrag van consumenten werkt en met welke handige trucs je ervoor zorgt dat jouw teksten interessanter worden.

Vraag de schrijver bijvoorbeeld om gebruik te maken van sociaal bewijs, autoriteit of wederkerigheid, door interessante informatie weg te geven. Daarnaast kun je op andere manier werken aan meer online vertrouwen en de klant geruststellen. Waardoor het makkelijker wordt om tot een aankoop of een aanvraag over te gaan. Op al die verschillende manieren ontdek je dat een SEO tekstschrijver meer is dan iemand die de zoektermen in de juiste volgorde zet. Het gaat om een goed verhaal, waarin de termen hun belangrijke rol spelen.

Wat is een SEO tekstschrijver? Samen aan de slag

SEO tekstschrijver gezocht en samen aan de slag met de vindbaarheid van jouw website? Ik ga de uitdaging graag met je aan. Schakel me in als SEO tekstschrijver, dan leg ik je graag verder uit hoe ik werk en wat ik concreet voor je kan betekenen om je beter vindbaar te maken in Google.

En heb je concrete vragen over mijn werk en de manier waarop ik teksten combineer met SEO? Ik laat het je graag zien aan de hand van voorbeelden. Of ga meteen voor je aan de slag met een eerste paar teksten. Het is dé manier om hoger in Google te komen. Neem contact met me op, dan vertel ik je graag meer.