AI x copywriting

AI tekstschrijver

AI tekstschrijver gezocht? Kies een copywriter die niet bang is voor ChatGPT, WriteSonic, Jasper en Copy.ai. Die tools genereren namelijk uitstekende input voor jouw content.

 • 15 jaar ervaring: en nog altijd even enthousiast om voor jou te schrijven.
 • Vanaf €85 per pagina (A4), inclusief inlezen en telefonisch overleg.
 • Websites, webshops, landingspagina's, blogs, categorieteksten, productteksten: zeg het maar
 • Met outlines en briefings vanuit de beste (vergelijkende) AI-tools voor content.

AI teksten door een specialist

Was het maar waar dat AI je nieuwe copywriter is. De tools kunnen veel, maar echt goede teksten schrijf je toch zelf. Dat wil zeggen, als je net als ik tekstschrijver bent natuurlijk. Dus zoek je een AI tekstschrijver voor Nederlandse teksten? Combineer de kracht van AI met mijn schrijfvaardigheden.

Vertel me over jouw doelgroep en wat jouw aanbod uniek maakt. Ik stel de juiste prompts op en vraag AI om een sterke outline. Vertel me welke zoekwoorden belangrijk zijn of laat mij het zoekwoordenonderzoek voor je uitvoeren. Dan brengen we AI, SEO en mijn copywriting-skills bij elkaar. Dat levert uiteindelijk het beste resultaat op.

Kies een tekstschrijver die niet bang is voor AI: neem contact op.

Wie schrijft jouw teksten?

Over mij: Patrick Wessels

Eigenwijs genoeg om te ondernemen en tot op de bodem uit te zoeken hoe het werkt. Zodat ik dat aan jou kan uitleggen en je daarmee kan helpen. Dat is mijn manier om jouw teksten te schrijven. Ik ben tekstschrijver en consumentenpsycholoog.

Benieuwd naar mijn achtergrond en ervaring of meer weten over mijn kennis van consumentenpsychologie? Ik begrijp wat jouw bezoekers en klanten willen lezen.

 • SEO tekstschrijver voor Dekbed Discounter
 • SEO tekstschrijver voor Independer
 • SEO tekstschrijver voor MoneyMonk
STRATEGISCH STERK

IN 4 STAPPEN AAN DE SLAG

Zoek je een AI tekstschrijver die met je meedenkt? Ik help je stap voor stap. Laat me voor je uitzoeken welke zoektermen het meest worden gezocht en hoe lang de teksten moeten zijn.

AI copywriting: hoe werkt dat?

Laat ik AI jouw teksten schrijven, en reken ik daarvoor vervolgens mijn uurtarief? Nee, zo werkt het niet. In plaats daarvan zet ik AI in voor de outline en briefing. Daardoor ben ik sneller klaar, dus betaal jij een lagere prijs. En heb je zelf al een outline door AI laten maken? Daarmee ga ik graag voor je aan de slag.

Daarnaast werk ik als AI tekstschrijver nauw samen met designers, linkbuilders, SEA-specialisten en andere online marketeers. Sterker nog, met deze werkwijze werk ik voor een aantal onlinemarketingbureaus. Dus wil je een tekstschrijver toevoegen aan je team? Of zoek je andere online specialisten voor jouw website? Ik help je graag, zowel met teksten als met aanbevelingen en suggesties.

Zelfstandig AI tekstschrijver in een team van specialisten.

Samen met onlinemarketingbureaus, linkbuilders, designers en anderen.

FAQ: veelgestelde vragen over een AI tekstschrijver

 • Wat is een AI tekstschrijver?
  Een AI tekstschrijver schrijft sterke teksten, met input door AI. Ik vraag tools zoals ChatGPT, WriteSonic, Jasper en Copy.ai om de outline en briefing op te stellen. Daarna schrijf ik een professionele én betaalbare tekst.
 • Waarom een AI tekstschrijver?
  Het zou zonde zijn om mij van alles uit te laten zoeken, als AI dat veel sneller (en beter) kan. Daarom werk ik samen met alle bekende AI-tools. Of lever mij de outline of briefing aan, zoals je die zelf met AI maakte. Daar ga ik graag mee aan de slag.
 • Schrijf je over alle onderwerpen?
  Bijna wel, omdat AI me heel veel kan vertellen. Neem contact met me op en vertel me waar je naar op zoek bent. Als het echt niet bij me past geef ik het je aan. Misschien kan ik je wel iemand anders aanbevelen.
 • AI + tekstschrijver = ijzersterke copy
 • Meer omzet uit jouw website
 • 15+ jaar ervaring

"Heldere en supersnelle communicatie. Teksten voor een goede prijs, snel en op de afgesproken datum opgeleverd. Daarnaast heeft Patrick echt kennis van het schrijven van teksten."

Daan de Jong | Verzekeraar.nl

"Ik kan Patrick van harte aanbevelen als tekstschrijver. Na zich in het onderwerp verdiept te hebben schrijft hij kwalitatief goede teksten waarbij hij rekening houdt met de belangrijkste zoektermen."

Anne-Jan Roeleveld | Online Boswachters

“Het is fijn samenwerken met Patrick, omdat hij snel kan schakelen. Ook de copywriting van onze landingspages was bij Patrick in goede handen, daardoor zien we een paar weken later al mooie resultaten. Klasse!"

Niels Meijssen | Fello

Hoe bereken je jouw tarief als AI tekstschrijver?

AI copywriting kost minder tijd dan traditioneel tekstschrijven. De beschikbare AI-tools verzamelen razendsnel belangrijke informatie, waar ik anders zelf uren naar op zoek zou zijn. Dat zijn uren die ik jou niet bereken, omdat ik de teksten die jij nodig hebt veel sneller kan schrijven.

Ik bereken slechts het tarief voor het tekstschrijven, omdat AI me helpt met de outline en briefing. Dat scheelt mij tijd, het scheelt jou geld en het levert als het goed is toch precies de teksten op die jij zoekt. Dat is win-win.

Ben je benieuwd wat de kosten zijn voor één of meerdere teksten? Leg me uit wat je zoekt, dan reken ik het graag voor je uit. Ik schrijf beter dan ik kan rekenen, maar met een rekenmachine kom ik daar wel uit. Net als AI gebruik ik immers graag tools die het voor iedereen makkelijker maken.

Wil je veel teksten laten schrijven? Waarschijnlijk kan ik nog iets aan de prijs doen. Uiteindelijk bereken ik mijn uurtarief voor de tijd die erin gaat zitten. Daardoor kan ik een staffelkorting aanbieden als ik meer (vergelijkbaar) werk voor je doe.

Wat heb ik van jou nodig?

Als je het jezelf echt makkelijk wil maken is een onderwerp voor de tekst voldoende. En heb je wat meer tijd? Vertel me dan over de doelgroep waar je voor schrijft, welke boodschap je wil overbrengen en welke concurrenten dat in jouw ogen sterk doen.

Dat geeft me voldoende input om een briefing en outline op te stellen met AI. Aan de hand daarvan kan ik de tekst(en) voor je schrijven. Uiteraard is er een feedbackronde inbegrepen, dus heb jij altijd het laatste woord. Het zijn ten slotte jouw teksten.

Heb ik vragen naar aanleiding van wat jij me aanlevert? Ik vraag je om extra informatie, of we bellen even kort. Vaak snap ik binnen 15 tot 30 minuten wat je bedoelt. Dat is gewoon inbegrepen bij de prijs. Het helpt mij namelijk om voor jou de gewenste teksten te schrijven.

En heb ik toch nog meer informatie nodig? Dan plannen we dat in overleg. Zo zorgen we er samen voor dat de teksten aansluiten bij wat jij graag wil overbrengen. Voor jouw website, webshop, op een landingspagina en voor ieder ander medium.

AI tekstschrijver en consumentenpsycholoog

Ik onderzoek, analyseer, schrijf en adviseer. Op die manier werk ik voor webshops, winkels, bureaus en andere bedrijven. Ik doe alleen maar dingen die ik leuk vind. En waar ik goed in ben, om zoveel mogelijk waarde toe te voegen.

Ik ben tekstschrijver en consumentenpsycholoog. Dat betekent dat ik online overtuig op basis van gedrag, met kraakheldere communicatie die scoort.

En aangezien je helemaal tot hier gekomen bent, ben ik heel benieuwd wat jij doet. Neem je contact met me op?

 • SEO tekstschrijver en consumentenpsycholoog
 • Met kennis van gedrag, psychologie en marketing
 • Meer dan 15 jaar ervaring als tekstschrijver