SEO teksten laten schrijven

Je wilt SEO teksten laten schrijven: hoe pak je dat aan? En hoe gaat een goede SEO tekstschrijver te werk? SEO teksten vormen geen rocket-science. Het is wel van belang om de juiste insteek te kiezen en rekening te houden met de richtlijnen die Google hanteert. Goede teksten bieden bezoekers de informatie die ze zoeken. Ondertussen verbeteren ze de vindbaarheid in zoekmachines. Je vertrouwt op de kunde van Google om jouw website te belonen voor die waardevolle content.

 • SEO teksten laten schrijven: focus op jouw bezoeker
 • Op basis van de juiste zoekwoorden
 • Waardevolle informatie, relevante tips en overtuigende tekst
 • Laten schrijven of bestaande teksten SEO-optimaliseren

SEO teksten laten schrijven

Wil je goede SEO teksten laten schrijven? Die teksten zijn er in eerste instantie niet voor de zoekmachine. Dat klinkt misschien vreemd, maar dat is precies wat er nodig is. Jouw bezoeker moet er zoveel mogelijk aan hebben. Denk dus na over de manier waarop je informatie op de bezoeker wilt overbrengen. Creëer content waar de lezer naar zoekt.

Dus merk je dat veel bezoekers vragen hebben over de specificaties van jouw producten? Laat dan teksten schrijven om daar antwoord op te geven. Of merk je dat bezoekers het lastig vinden om bepaalde producten goed met elkaar te vergelijken? Schrijf reviews om ze daarbij te ondersteunen. Goede teksten beantwoorden aan de intentie van bezoekers. En zorgen ondertussen voor zoekmachineoptimalisatie.

Tip: denk verder dan alleen de eerste informatiebehoefte van de bezoeker. Op welke pagina op de website wil je de bezoeker uiteindelijk hebben? Schrijf SEO content die goed scoort in Google. Link vanaf de landingspagina vervolgens naar een dienstenpagina, productpagina of de contactpagina. Vindbaarheid in Google is dan de eerste stap. Met jouw content leg je vervolgens de basis voor online conversie.

Zoektermen bij SEO teksten

Als je SEO teksten laat schrijven doe je dat voor bepaalde zoektermen. Die zoekwoorden maken de tekst beter vindbaar in zoekmachines. Google en Bing worden steeds sterker in semantiek en slagen erin om de inhoud van een tekst te begrijpen. Toch zijn het de generieke en specifieke zoekwoorden die de zoekmachine duidelijk aangeven waar een tekst over gaat.

Verderop in dit artikel lees je over de daadwerkelijke optimalisatie van SEO teksten die je laat schrijven. Het is in eerste instantie vooral belangrijk om de juiste zoekwoorden voor je website of een bepaald artikel te bepalen. Wat zijn de woorden die potentiële klanten gebruiken om naar producten, diensten of meer informatie te zoeken? Gebruik bijvoorbeeld de Google Zoekwoordplanner of een tool zoals UberSuggest.

Tip: kies voor jouw website als geheel zo’n 3 tot 5 belangrijke zoekwoorden. Gebruik short-tail zoekwoorden, enkele woorden of combinaties van 2 woorden (bijvoorbeeld: ‘SEO teksten’). Ga je aan de slag met productpagina’s, dienstenpagina’s, categoriepagina’s of blogartikelen? Kies per pagina dan ook steeds 1 specifiek zoekwoord. Het gaat om een long tail zoekwoord, een combinatie die meerdere woorden mag bevatten (voorbeeld: ‘SEO teksten laten schrijven’.

Benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Neem contact op.

 • Hoger in Google
 • Meer omzet
 • 10+ jaar ervaring
 • SEO tekstschrijver voor Dekbed Discounter
 • SEO tekstschrijver voor Independer
 • SEO tekstschrijver voor MoneyMonk
 • SEO tekstschrijver voor Relatiegeschenken

SEO tips: waardevolle teksten

SEO teksten laten schrijven: hoe begin je daaraan? Schrijf voor je bezoeker en op basis van de juiste zoekwoorden. Het is belangrijk om een waardevolle boodschap over te brengen. Schrijf je een blogartikel? Breng de bezoeker op de hoogte van een ontwikkeling binnen de branche, leg een specifieke toepassing van bepaalde producten uit of geef antwoord op veel gestelde vragen. Op die manier heeft jouw bezoeker daadwerkelijk wat aan de SEO teksten. Je voldoet daarmee niet alleen aan de Google richtlijnen op dit gebied, je vergroot bovendien de kans op organische linkbuilding (dit leidt tot meer online autoriteit).

Ook in productteksten, categoriepagina’s en zelfs op de homepage is het belangrijk om waardevolle informatie aan te bieden. Wat wil je bezoeker weten en waarmee kun jij je onderscheiden van de concurrentie? SEO teksten laten schrijven met de juiste zoekwoorden wordt pas waardevol als de bezoeker hier wat aan heeft. Ga maar na, zou jij als je op de stoel van Google zit een uitstekend geoptimaliseerde tekst die weinig waarde toevoegt bovenaan de resultaten plaatsen? Of ga je voor een tekst waar de gebruikers van de zoekmachine daadwerkelijk wat aan hebben?

Optimaliseren van de SEO teksten

Een waardevolle tekst hoeft een geoptimaliseerde SEO tekst niet in de weg te zitten. Tenminste, als je die waarde op de eerste plaats zet en je daar waar mogelijk voor de SEO optimalisatie zorgt. Als je SEO teksten laat schrijven gebruik ik de zoektermen in de:

  • – URL van de pagina
  • – Titel (H1)
  • – Inleiding
  • – Subtitels (H2, H3, etc.)
  • – Rest van je artikel

 

Ik zal het zoekwoord 1 tot 2 keer per 100 woorden voor laten komen, of iets minder in een lang(er) artikel. Dit heet de density, uitgedrukt in een percentage. Gebruik je 1 tot 2 procent voor SEO teksten?Dan leest de tekst natuurlijk en heeft Google er voldoende aan om na te gaan waar een tekst over gaat.

Bij de optimalisatie van je SEO teksten zorg ik er daarnaast voor dat je een goede SEO titel en een meta beschrijving ontvangt. Ook daarin gebruik ik het meest belangrijke zoekwoord en eventuele aanverwante termen.

STRATEGISCH STERK

IN 4 STAPPEN AAN DE SLAG

Stap voor stap help ik jouw website hoger in Google te krijgen. Met SEO teksten op basis van een contentplan, met de termen uit een zoekwoordenonderzoek. Strategisch sterk op basis van een plan. Of door me een volledige briefing aan te leveren natuurlijk, zodat ik meteen kan gaan schrijven.

 • Stap 1

  Kennismaking en (telefonische) brainstorm om elkaar te leren kennen.

 • Stap 2

  Zoekwoordenonderzoek met de termen waar bezoekers naar zoeken.

 • Stap 3

  Contentplan met de website-structuur en opbouw voor de teksten.

 • Stap 4

  SEO teksten met de belangrijke hoofd- en aanvullende zoektermen.

Laten schrijven en plaatsen

Laat SEO teksten schrijven en zorg voor een nette opmaak. Dat verbetert de leesbaarheid en voegt waarde toe voor bezoekers. Bovendien draagt de nette uitstraling bij aan de ervaren betrouwbaarheid van je website. Is de bezoeker eenmaal op je website beland? Dan leidt die ervaren betrouwbaarheid er (onder andere) toe dat jij de kans krijgt om het verhaal te vertellen.

 

Staat jouw website in een CMS en wil je de teksten graag laten plaatsen? Ook dat kan. Ik zorg voor de optimalisatie op de website, zodat je zeker weet dat dit goed gebeurt. Dat geldt voor de URL, de titel, de tekst en natuurlijk de SEO-titel en meta-beschrijving. Jij laat de SEO teksten schrijven, ik zorg ervoor dat het goed geregeld is.

Dus wil jij SEO teksten laten schrijven door een ervaren SEO tekstschrijver? Vertel me welke onderwerpen je in gedachten hebt. Of welke zoektermen belangrijk zijn, waarvoor je zoekt naar content. Ik schrijf de teksten, werk eerst een (content)plan uit of doe onderzoek naar de specifieke zoektermen. Neem contact met me op, dan vertel ik je graag meer.

"Heldere en supersnelle communicatie. Teksten voor een goede prijs, snel en op de afgesproken datum opgeleverd. Daarnaast heeft Patrick echt kennis van het schrijven van teksten voor SEO."

Daan de Jong | Verzekeraar.nl

"Ik kan Patrick van harte aanbevelen als SEO tekstschrijver. Na zich in het onderwerp verdiept te hebben schrijft hij kwalitatief goede teksten waarbij hij rekening houdt met de belangrijkste zoektermen."

Anne-Jan Roeleveld | Online Boswachters

“Het is fijn samenwerken met Patrick, omdat hij snel kan schakelen. Ook de copywriting van onze landingspages was bij Patrick in goede handen, daardoor zien we een paar weken later al mooie resultaten. Klasse!"

Niels Meijssen | Fello