Jouw website hoger in Google

SEO tekstschrijver

SEO tekstschrijver gezocht? Met meer dan 10 jaar ervaring weet ik wat je nodig hebt. Ik heb aan een half woord uit een goede briefing genoeg. Of ik kan je helpen met een zoekwoordenonderzoek en contentplan. Ik schrijf teksten waar Google jouw website voor beloont.

 • Zelfstandig tekstschrijver: meer dan 10 jaar ervaring én zelf goed vindbaar
 • Voor landingspagina's, blogs, websites en webshops: alle soorten SEO teksten.
 • Strategisch schrijven: op basis van zoekwoordenonderzoek en contentplan
 • Meer weten? Download de PDF-informatiesheet

SEO teksten door een professional

Laat SEO teksten schrijven waarmee jouw website hoger in Google komt. Stuur me een duidelijke briefing, waarin je uitlegt wat er belangrijk is. Ik verbeter de vindbaarheid van jouw website. Zodat je minder afhankelijk bent van Google Ads en andere betaalde kanalen.

Ik herschrijf bestaande teksten of maak nieuwe content op basis van jouw input. Vertel me welke zoektermen belangrijk zijn of laat een zoekwoordenonderzoek doen en contentplan maken. Wat je ook zoekt in een SEO tekstschrijver: ik schrijf sterke teksten die zich dubbel en dwars terugbetalen.

Tip: benieuwd hoe mijn SEO teksten eruit zien? Download een voorbeeld van een SEO tekst.

Kies de SEO tekstschrijver die je zelf bovenaan in Google vond: neem contact op.

Wie schrijft jouw teksten?

Over mij: Patrick Wessels

Eigenwijs genoeg om te ondernemen en precies te willen weten hoe het werkt. Zodat ik dat aan jou kan uitleggen en je daarmee kan helpen. Dat is mijn manier om jouw website hoger in Google te krijgen. Ik ben SEO tekstschrijver en consumentenpsycholoog.

 • SEO tekstschrijver voor Dekbed Discounter
 • SEO tekstschrijver voor Independer
 • SEO tekstschrijver voor MoneyMonk
STRATEGISCH STERK

IN 4 STAPPEN AAN DE SLAG

Wil je teksten door een SEO tekstschrijver laten schrijven, maar weet je niet precies voor welke zoektermen? En hoe lang de teksten moeten zijn? Ik help je stap voor stap. De SEO teksten schrijf ik op basis van een contentplan, met de zoektermen uit een zoekwoordenonderzoek. En heb je die al liggen? Lever het me aan, dan kunnen we mogelijk meteen aan de slag!

 • Stap 1

  Kennismaking en (telefonische) brainstorm om elkaar te leren kennen.

 • Stap 2

  Zoekwoordenonderzoek met de termen waar bezoekers naar zoeken.

 • Stap 3

  Contentplan met de websitestructuur en opbouw voor de teksten.

 • Stap 4

  SEO teksten met de belangrijke hoofd- en aanvullende zoektermen.

Inspiratie voor het schrijven

Je wilt aan de slag met blogs, landingspagina’s of andere content. Hoe vind je daar de juiste onderwerpen bij? Ik help je als SEO tekstschrijver inspiratie op te doen, met tools zoals Answerthepublic en UberSuggest.

Tip: verstuur je regelmatig een nieuwsbrief? Gebruik die om je abonnees een paar vragen te stellen. Het is ideale input voor nieuwe blogs en landingspagina’s. 

En heb je (product)informatie of andere documentatie beschikbaar? Ik werk het graag voor je uit tot sterke teksten voor jouw bezoekers.

Ik ben jouw zelfstandig SEO tekstschrijver. Al betekent dat natuurlijk niet dat ik niet met anderen samenwerk. Binnen een team van designers, linkbuilders, SEA-specialisten en andere online marketeers creëer ik content die scoort.

Bovendien werk ik als vaste tekstschrijver voor een aantal onlinemarketingbureaus. Dat doe ik soms volledig whitelabel en andere keren door direct met de klant te communiceren. Uiteraard werk ik altijd in vertrouwen en helemaal transparant. Dus op de beste manier om een tekstschrijver aan je team toe te voegen.

Zelfstandig SEO tekstschrijver in een team van specialisten.

Samen met onlinemarketingbureaus, linkbuilders, designers en anderen.

FAQ: veelgestelde vragen over een SEO tekstschrijver

 • Wat is een SEO tekstschrijver?
  Een SEO tekstschrijver schrijft sterke teksten voor bezoekers met daarin de belangrijke zoektermen voor SEO. In alle teksten staat jouw bezoeker op de eerste plaats. Ondertussen helpen die teksten jouw website hoger in Google te krijgen.
 • Waarom een SEO tekstschrijver?
  Een SEO tekstschrijver helpt je jouw bezoekers online te informeren, overtuigen of activeren. Met teksten die tegelijkertijd bijdragen aan de vindbaarheid in Google. Dat kan strategisch en volgens een contentplan of op basis van jouw briefing.
 • Schrijf je over alle onderwerpen?
  Nee, als SEO copywriter moet het onderwerp me goed liggen. Neem contact met me op en vertel me waar je naar op zoek bent. Dan geef ik je graag aan of ik je ermee kan helpen. Of adviseer ik je een andere schrijver die beter geschikt is.
 • Hoger in Google
 • Meer omzet uit jouw website
 • 10+ jaar ervaring

"Heldere en supersnelle communicatie. Teksten voor een goede prijs, snel en op de afgesproken datum opgeleverd. Daarnaast heeft Patrick echt kennis van het schrijven van teksten voor SEO."

Daan de Jong | Verzekeraar.nl

"Ik kan Patrick van harte aanbevelen als SEO tekstschrijver. Na zich in het onderwerp verdiept te hebben schrijft hij kwalitatief goede teksten waarbij hij rekening houdt met de belangrijkste zoektermen."

Anne-Jan Roeleveld | Online Boswachters

“Het is fijn samenwerken met Patrick, omdat hij snel kan schakelen. Ook de copywriting van onze landingspages was bij Patrick in goede handen, daardoor zien we een paar weken later al mooie resultaten. Klasse!"

Niels Meijssen | Fello

Hoeveel woorden adviseert een SEO tekstschrijver?

Veel klanten vragen me hoe lang teksten voor SEO moeten zijn. Daarover lopen de meningen uiteen. Internationale blogs met autoriteit zoals MOZ en SearchEngineJournal adviseren langere artikelen voor lastige zoektermen. Dat bezoekers online niet te veel willen lezen is niet waar. Een tekst is nooit te lang, maar hoogstens niet interessant genoeg.

Productteksten zijn veelal korter dan blogs. En categorieteksten houden daartussen het midden, net als landingspagina’s voor specifieke zoektermen. Ik adviseer de ideale lengte voor SEO teksten in een contentplan. Daarvoor beoordeel ik het zoekvolume, de moeilijkheidsscore en het klikpotentieel van belangrijke zoektermen.

En zie je bij concurrenten dat ze heel lange of juist korte content gebruiken? Ik analyseer de huidige zoekresultaten en stel vast wat er in jouw branche het best werkt. Daarmee geef ik je als SEO tekstschrijver aan hoe ik het zou aanpakken.

Zodra ik de benodigde input van je heb ontvangen start ik met schrijven. Uiteraard zorg ik ervoor dat het inhoudelijk sterk blijft. Zonder wollig te worden of meer woorden te gebruiken dan noodzakelijk. Dat garandeert een voldoende lange tekst waar bezoekers wat aan hebben. En die optimaal bijdraagt aan de vindbaarheid in Google.

Briefing voor SEO teksten

Om sterke teksten te schrijven heb ik een duidelijke briefing nodig. Daarbij draait het om drie belangrijke onderdelen:

 • – Inhoud
  Waar gaat het om? Vertel me over het product dat je verkoopt, de dienst die je levert of de oplossing die je wilt laten beschrijven.
 • – Zoektermen
  Geef me per pagina aan wat de hoofdzoekterm en aanvullende zoektermen moeten zijn. Of laat een zoekwoordenonderzoek doen.
 • – Stijl
  Met een paar voorbeelden van de stijl die je prettig vindt (of juist niet) kan ik vooruit. Of stuur me een stijlgids voor jouw website, organisatie of merk.

Op basis van de briefing lever ik je binnen maximaal een paar dagen meteen de eerste teksten aan. Die kun je gebruiken om de stijl en kwaliteit te beoordelen. Na jouw akkoord ga ik door met de rest, waarmee je zeker weet dat het goedkomt.

Natuurlijk zal ik achteraf de feedback op alle teksten verwerken, tot aan tevredenheid. Ik werk niet met vaste feedbackrondes, omdat je betaalt voor teksten die uiteindelijk gewoon goed moeten zijn.

Tip: geef in de briefing voor bestaande teksten aan wat je daaraan sterk vindt. En wat je graag anders wilt zien natuurlijk.

SEO tekstschrijver en Consumentenpsycholoog

Ik onderzoek, analyseer, schrijf en adviseer. Op die manier werk ik voor webshops, winkels, bureaus en andere bedrijven. En doe ik alleen maar dingen die ik leuk vind. En waar ik goed in ben, om zoveel mogelijk waarde toe te voegen.

Ik ben tekstschrijver en consumentenpsycholoog. Dat betekent dat ik online overtuig op basis van gedrag, met kraakheldere communicatie die scoort.

En aangezien je helemaal tot hier gekomen bent, ben ik heel benieuwd wat jij doet. Neem je contact met me op?

 • SEO tekstschrijver en Consumentenpsycholoog
 • Volledig zelfstandig: ik schrijf over onderwerpen die me goed liggen
 • Meer dan 10 jaar ervaring als tekstschrijver