Op #1 in Google

SEO tekstschrijver

SEO tekstschrijver voor jouw website gezocht? Met meer dan 15 jaar ervaring weet ik wat je nodig hebt. Ik sta op zelf hoog als SEO tekstschrijver in Google. Daar sta ik niet voor niets.

 • 15 jaar ervaring
 • All-in tarieven
 • Alle soorten teksten
 • Ook zoekwoordenonderzoeken
 • Download mijn PDF-informatiesheet.

SEO teksten door een specialist

Laat sterke SEO teksten schrijven waarmee jouw website scoort. We plannen een Teams- of telefonisch overleg, waarin ik je alles vraag wat ik nodig heb. Ik ga ermee aan de slag, zonder dat jij ernaar hoeft om te kijken. Ik werk zelfstandig, dus schrijf alles zelf.

Vertel me over jouw doelgroep en wat jouw aanbod uniek maakt. Ik herschrijf content van concurrenten of schrijf nieuwe stukken op basis van ons gesprek en de briefing, altijd 100% uniek. Vertel me welke zoekwoorden belangrijk zijn of laat mij het zoekwoordenonderzoek voor je uitvoeren.

Slim! Kies de SEO tekstschrijver die je zelf bovenaan in Google vond: neem contact op.

Wie schrijft jouw teksten?

Over mij: Patrick Wessels

Eigenwijs genoeg om te ondernemen en tot op de bodem uit te zoeken hoe het werkt. Zodat ik dat aan jou kan uitleggen en je daarmee kan helpen. Dat is mijn manier om jouw website hoger in Google te krijgen. Ik ben SEO tekstschrijver en consumentenpsycholoog.

Benieuwd naar mijn achtergrond en ervaring of meer weten over mijn kennis van consumentenpsychologie? Ik begrijp wat jouw bezoekers en klanten willen lezen.

 • SEO tekstschrijver voor Dekbed Discounter
 • SEO tekstschrijver voor Independer
 • SEO tekstschrijver voor MoneyMonk

Tarieven: wat kost een SEO-tekstschrijver?

Je betaalt een scherp all-in tarief, inclusief overleg, inlezen en een feedbackronde achteraf. Ik werk zelfstandig en zoveel mogelijk vanuit huis, om de kosten laag te houden.

Laat een SEO-tekst van 450 tot 500 woorden schrijven voor €85, exclusief btw. Zoek je kortere of langere teksten? Dan bereken ik de prijs naar rato. Laat je 5.000 woorden of meer schrijven? Dan bereken ik 20% korting. Dezelfde 450 tot 500 woorden kosten dan nog €68, exclusief btw.

 • Scherp all-in tarief: inclusief overleg, inlezen en feedbackronde achteraf.
 • Handgeschreven SEO-teksten door een ervaren copywriter en consumentenpsycholoog.
 • 20% korting vanaf 5.000 woorden of meer: goedkoop teksten laten schrijven.

Liever een prijsopgave op maat? Logisch! Neem contact op.

STRATEGISCH STERK

IN 4 STAPPEN AAN DE SLAG

Zoek je een SEO tekstschrijver die met je meedenkt? Ik help je stap voor stap. Laat me voor je uitzoeken welke zoektermen het meest worden gezocht en hoe lang de teksten moeten zijn.

AI-inspiratie voor handgeschreven teksten

Was het maar waar dat je ChatGPT kon inschakelen als SEO tekstschrijver. Dat lukt wel voor inspiratie en ideeën, maar niet om de teksten te schrijven. Daarom gebruik ik prompts om precies de juiste snaar te raken bij jouw doelgroep. En schrijf ik de teksten vervolgens zelf. 100% handgeschreven, met een briefing op basis van AI.

Als SEO tekstschrijver werk ik nauw samen met designers, linkbuilders, SEA-specialisten en andere online marketeers. Bovendien werk ik als vaste tekstschrijver voor een aantal onlinemarketingbureaus. Dus wil je een tekstschrijver toevoegen aan je team? Of zoek je andere specialisten voor jouw website? Ik help je graag, zowel met teksten als met aanbevelingen en suggesties.

Zelfstandig SEO tekstschrijver in een team van specialisten.

Samen met onlinemarketingbureaus, linkbuilders, designers en anderen.

FAQ: veelgestelde vragen over een SEO tekstschrijver

 • Wat is een SEO tekstschrijver?
  Een SEO tekstschrijver schrijft sterke teksten voor bezoekers met daarin de zoektermen voor SEO. In alle teksten staat jouw bezoeker op de eerste plaats. Ondertussen helpen die teksten jouw website hoger in Google te krijgen.
 • Waarom een SEO tekstschrijver?
  Een SEO tekstschrijver helpt je jouw bezoekers online te informeren, overtuigen of activeren. Met teksten die tegelijkertijd bijdragen aan de vindbaarheid in Google. Dat kan strategisch volgens een zoekwoordenonderzoek en contentplan of op basis van jouw briefing.
 • Schrijf je over alle onderwerpen?
  Nee, als SEO copywriter moet het onderwerp me goed liggen. Neem contact met me op en vertel me waar je naar op zoek bent. Dan geef ik je graag aan of ik je ermee kan helpen. Of adviseer ik je een andere schrijver die beter geschikt is.
 • Hoger in Google
 • Meer omzet uit jouw website
 • 15+ jaar ervaring

"Heldere en supersnelle communicatie. Teksten voor een goede prijs, snel en op de afgesproken datum opgeleverd. Daarnaast heeft Patrick echt kennis van het schrijven van teksten voor SEO."

Daan de Jong | Verzekeraar.nl

"Ik kan Patrick van harte aanbevelen als SEO tekstschrijver. Na zich in het onderwerp verdiept te hebben schrijft hij kwalitatief goede teksten waarbij hij rekening houdt met de belangrijkste zoektermen."

Anne-Jan Roeleveld | Online Boswachters

“Het is fijn samenwerken met Patrick, omdat hij snel kan schakelen. Ook de copywriting van onze landingspages was bij Patrick in goede handen, daardoor zien we een paar weken later al mooie resultaten. Klasse!"

Niels Meijssen | Fello

Hoeveel woorden adviseert een SEO tekstschrijver?

Veel klanten vragen me hoe lang teksten voor SEO moeten zijn. Daarover lopen de meningen uiteen. Internationale blogs met autoriteit zoals MOZ en SearchEngineJournal adviseren langere artikelen voor lastige zoektermen. Dat bezoekers online niet te veel willen lezen is niet waar. Een tekst is nooit te lang, maar hoogstens niet interessant genoeg.

Productteksten zijn veelal korter dan blogs. En categorieteksten houden daartussen het midden, net als landingspagina’s voor specifieke zoektermen. Ik adviseer de ideale lengte voor SEO teksten in een contentplan. Daarvoor beoordeel ik het zoekvolume, de moeilijkheidsscore en het klikpotentieel van belangrijke zoektermen.

En zie je bij concurrenten dat ze heel lange of juist korte content gebruiken? Ik analyseer de huidige zoekresultaten en stel vast wat er in jouw branche het best werkt. Daarmee geef ik je als SEO tekstschrijver aan hoe ik het zou aanpakken.

Zodra we elkaar gesproken hebben of ik de briefing van je heb ontvangen start ik met schrijven. Dat wordt nooit wollig om het langer te maken, maar blijft altijd inhoudelijk sterk. Dus zonder meer woorden te gebruiken dan noodzakelijk. Dat garandeert een voldoende lange tekst waar bezoekers wat aan hebben. En die jou helpt aan een hogere positie in Google.

Briefing voor SEO teksten

Om sterke teksten te schrijven stel ik je een aantal vragen voor de briefing. Daarbij draait het om drie belangrijke onderdelen:

 • – Inhoud
  Waar gaat het om? Vertel me over het product dat je verkoopt, de dienst die je levert of de oplossing die je wilt laten beschrijven.
 • – Zoektermen
  Geef me per pagina aan wat de hoofdzoekterm en aanvullende zoektermen moeten zijn. Of laat een zoekwoordenonderzoek doen.
 • – Stijl
  Met een paar voorbeelden van de stijl die je prettig vindt (of juist niet) kan ik vooruit. Of stuur me een stijlgids voor jouw website, organisatie of merk.

Na de briefing ontvang je binnen een paar dagen de eerste teksten. Beoordeel de stijl en kwaliteit en geef me feedback (als dat nodig is). Na jouw akkoord ga ik door met de rest, waarmee je zeker weet dat het goedkomt.

Natuurlijk zal ik achteraf de feedback op alle teksten verwerken, tot aan tevredenheid. Ik werk niet met vaste feedbackrondes, omdat je betaalt voor teksten die uiteindelijk gewoon goed moeten zijn.

Tip: geef in de briefing voor bestaande teksten aan wat je daaraan sterk vindt. En wat je graag anders wilt zien natuurlijk.

SEO tekstschrijver en consumentenpsycholoog

Ik onderzoek, analyseer, schrijf en adviseer. Op die manier werk ik voor webshops, winkels, bureaus en andere bedrijven. Ik doe alleen maar dingen die ik leuk vind. En waar ik goed in ben, om zoveel mogelijk waarde toe te voegen.

Ik ben tekstschrijver en consumentenpsycholoog. Dat betekent dat ik online overtuig op basis van gedrag, met kraakheldere communicatie die scoort.

En aangezien je helemaal tot hier gekomen bent, ben ik heel benieuwd wat jij doet. Neem je contact met me op?

 • SEO tekstschrijver en consumentenpsycholoog
 • Met kennis van gedrag, psychologie en marketing
 • Meer dan 15 jaar ervaring als tekstschrijver