Wat zijn SEO teksten?

Wat zijn SEO teksten? Ze voldoen aan 3 belangrijke eigenschappen:

 • Waardevolle content
 • Relevant voor onderwerp
 • Met juiste zoektermen

SEO staat voor zoekmachine optimalisatie (Search Engine Optimization), al komt de bezoeker altijd op de eerste plaats. Pas wanneer een tekst interessant, relevant en waardevol is zijn het de zoekwoorden die je helpen aan een plek hoger in Google.

 • 10+ jaar ervaring
 • Jouw website hoger in Google
 • Professionele tekstschrijver
 • Zelf goed vindbaar
 • Volgens Google-richtlijnen

Wat zijn SEO teksten?

Wat zijn SEO teksten? Ze combineren waardevolle content voor bezoekers, teksten geoptimaliseerd voor belangrijke zoektermen en relevante informatie rondom gezochte onderwerpen. Google is er in de richtlijnen voor teksten bovendien heel duidelijk over: “maak een website vooral voor uw gebruikers, niet voor zoekmachines”. En iets abstracter: “misleid uw gebruikers niet”. Richtlijnen waar ik me als SEO tekstschrijver natuurlijk netjes aan houd, om jouw website hoger in Google te krijgen.

SEO teksten voor je bezoeker

Schrijf een tekst zoals in de SEO kennisbank altijd voor de bezoeker, alsof je tegenover die persoon staat. Hoe zou je jouw product verkopen wanneer je een gesprek met die persoon hebt? De kans is klein dat je de productnaam iedere paar regels laat vallen. Het is belangrijk om dat ook online niet te doen. In plaats daarvan zorg je voor een uitleg waarbij je meerdere oplossingen omschrijft waar het product voor zorgt. Of waarmee je aangeeft hoe de dienst die je de klant levert van toegevoegde waarde kan zijn.

Online is dat net zo, in zowel SEO teksten als in andere vormen van content. Dat je de tekst optimaliseert voor zoekmachines betekent dat je er binnen de waardevolle content die je creëert voor zorgt dat je geen kansen laat liggen. Voor dit artikel is de zoekterm [wat zijn SEO teksten] voor mij van belang. Het zou dan een gemiste kans zijn om als titel iets als ‘hoe zien zoekmachine geoptimaliseerde teksten eruit?’ te gebruiken. Het komt op hetzelfde neer, maar met de huidige titel geef ik je als bezoeker duidelijk aan waar de tekst over gaat en kan ik er daarnaast voor zorgen dat Google dat zo goed mogelijk begrijpt.

Jouw website met SEO teksten hoger in Google? Neem contact op.

 • Hoger in Google
 • Meer aanvragen of omzet
 • 10+ jaar ervaring
 • SEO tekstschrijver voor Dekbed Discounter
 • SEO tekstschrijver voor Independer
 • SEO tekstschrijver voor MoneyMonk
 • SEO tekstschrijver voor Relatiegeschenken

Optimaliseer in zoekwoordgroepen

Sinds de Hummingbird-update van het algoritme enkele jaren geleden kan Google steeds beter semantische verbanden tussen woorden leggen. Dat betekent dat de zoekmachine een webpagina ‘begrijpt’. Ik kan hier spreken over geoptimaliseerde teksten in plaats van ‘SEO teksten’ en het zou voor de crawlers toch duidelijk zijn waar de tekst over gaat.

Zodra je een tekst optimaliseert om daar een SEO tekst van te maken is het dus verstandig om voor jezelf een mindmap te maken. In het midden zet je de belangrijkste zoekterm. Daar omheen plaats je de subonderwerpen. Per subonderwerp probeer je een aantal zoektermen te verzinnen. Je voldoet op die manier aan een van de belangrijke specifieke technieken die je volgens de Google-richtlijnen dient te vermijden: “pagina’s vullen met irrelevante zoekwoorden”.

Schrijf blogs of landingspagina’s

SEO teksten dragen bij aan je organische vindbaarheid op bepaalde zoektermen die belangrijk voor je zijn, als je die op een natuurlijke manier terug laat komen in zoveel mogelijk content. Een homepage of categoriepagina optimaliseren is niet voldoende. Pas wanneer termen veelvuldig op de website terugkomen en op een natuurlijke wijze zijn geïntegreerd zal Google je accepteren als specialist op dat gebied. En je waarderen met een goede positie binnen de zoekresultaten.

Om meer content toe te voegen kun je gebruik maken van landingspagina’s of blogs. Je zorgt er daarmee voor dat je waardevolle content voor je bezoekers kunt toevoegen, bijvoorbeeld aan de hand van een SEO kennisbank. Tegelijkertijd heb je voldoende ruimte om de belangrijke zoektermen te integreren in de content en daar sterke SEO teksten van te maken. Waarvoor Google je in de zoekresultaten beloont.

SEO tekstschrijver gezocht om hoger in Google te komen? Neem contact op.

STRATEGISCH STERK

IN 4 STAPPEN AAN DE SLAG

Stap voor stap help ik jouw website hoger in Google te krijgen. Met SEO teksten op basis van een contentplan, met de termen uit een zoekwoordenonderzoek. Strategisch sterk op basis van een plan. Of door me een volledige briefing aan te leveren natuurlijk, zodat ik meteen kan gaan schrijven.

 • Stap 1

  Kennismaking en (telefonische) brainstorm om elkaar te leren kennen.

 • Stap 2

  Zoekwoordenonderzoek met de termen waar bezoekers naar zoeken.

 • Stap 3

  Contentplan met de website-structuur en opbouw voor de teksten.

 • Stap 4

  SEO teksten met de belangrijke hoofd- en aanvullende zoektermen.

"Heldere en supersnelle communicatie. Teksten voor een goede prijs, snel en op de afgesproken datum opgeleverd. Daarnaast heeft Patrick echt kennis van het schrijven van teksten voor SEO."

Daan de Jong | Verzekeraar.nl

"Ik kan Patrick van harte aanbevelen als SEO tekstschrijver. Na zich in het onderwerp verdiept te hebben schrijft hij kwalitatief goede teksten waarbij hij rekening houdt met de belangrijkste zoektermen."

Anne-Jan Roeleveld | Online Boswachters

“Het is fijn samenwerken met Patrick, omdat hij snel kan schakelen. Ook de copywriting van onze landingspages was bij Patrick in goede handen, daardoor zien we een paar weken later al mooie resultaten. Klasse!"

Niels Meijssen | Fello

FAQ: veelgestelde vragen over SEO teksten

 • Wat zijn SEO teksten?
  SEO teksten overtuigen jouw bezoekers en bevatten ondertussen de belangrijke zoektermen voor SEO. Jouw bezoeker staat altijd op de eerste plaats. Daarnaast helpt het jouw website hoger in Google te krijgen
 • Waarom SEO teksten?
  SEO teksten helpen je producten, categorieën, diensten, oplossingen en andere pagina's beter vindbaar te maken. Met sterke teksten, die tegelijkertijd de belangrijkste zoektermen bevatten.
 • Wat kosten SEO teksten?
  De kosten van SEO teksten hangen sterk samen met de lengte van een tekst, de briefing die je aanlevert en hoeveel research ervoor nodig is. Een goede briefing en aangeleverde broninformatie helpen op de kosten te besparen.