Wat zijn SEO teksten?

SEO staat voor zoekmachine optimalisatie (Search Engine Optimization), dus SEO teksten dragen bij aan de vindbaarheid in Google.

Tegelijkertijd komt de bezoeker altijd op de eerste plaats. Pas wanneer een tekst interessant, relevant en waardevol is zijn het de zoekwoorden die je helpen aan een plek hoger in Google.

 • Zelfstandig tekstschrijver: 10+ jaar ervaring
 • Jouw website hoger in Google
 • Voor websites, webshops, MKB en corporate
 • Zelf goed vindbaar
 • Teksten volgens Google-richtlijnen

Wat zijn SEO teksten?

SEO teksten combineren waardevolle content voor bezoekers, de optimalisatie voor belangrijke zoektermen en relevante informatie rondom gezochte onderwerpen. Google is er in de richtlijnen voor teksten bovendien heel duidelijk over: “maak een website vooral voor uw gebruikers, niet voor zoekmachines”. En iets abstracter: “misleid uw gebruikers niet”. Richtlijnen waar ik me als SEO tekstschrijver natuurlijk netjes aan houd, om jouw website hoger in Google te krijgen.

Schrijf een tekst voor een blog, webshop of in een SEO kennisbank altijd voor de bezoeker, alsof je tegenover die persoon staat. Hoe zou je jouw product verkopen wanneer je een gesprek met die persoon hebt? De kans is klein dat je de productnaam iedere paar tellen laat vallen. Het is belangrijk om dat ook online niet te doen. In plaats daarvan leg je uit over de passende oplossingen die het product biedt. En je maakt duidelijk hoe het product of de dienst voor de klant van toegevoegde waarde is.

Online is dat niet anders, in zowel SEO teksten als in andere vormen van content. Dat je de tekst optimaliseert voor zoekmachines betekent dat je binnen de waardevolle content gebruik maakt van belangrijke zoektermen. Voor dit artikel is de zoekterm [wat zijn SEO teksten] voor mij van belang. Het zou dan een gemiste kans zijn om als titel iets als ‘hoe zien zoekmachine geoptimaliseerde teksten eruit?’ te gebruiken. Het komt op hetzelfde neer, maar met de huidige titel geef ik je als bezoeker duidelijk aan waar de tekst over gaat. En kan ik er tegelijkertijd voor zorgen dat Google dat zo goed mogelijk begrijpt.

Jouw website met SEO teksten hoger in Google? Neem contact op.

Wie schrijft jouw teksten?

Over mij: Patrick Wessels

Eigenwijs genoeg om te ondernemen en precies te willen weten hoe het werkt. Zodat ik dat aan jou kan uitleggen en je daarmee kan helpen. Dat is mijn manier om jouw website hoger in Google te krijgen. Ik ben SEO tekstschrijver en consumentenpsycholoog.

 • SEO tekstschrijver voor Dekbed Discounter
 • SEO tekstschrijver voor Independer
 • SEO tekstschrijver voor MoneyMonk
 • SEO tekstschrijver voor Relatiegeschenken

Optimaliseer in zoekwoordgroepen

Sinds de recente updates van het algoritme kan Google steeds beter semantische verbanden tussen woorden leggen. Dat betekent dat de zoekmachine een webpagina ‘begrijpt’. Ik kan hier spreken over ‘geoptimaliseerde teksten’ in plaats van ‘SEO teksten’ en het zal voor de zoekmachine toch duidelijk zijn waar de tekst over gaat.

Gebruik in SEO teksten de belangrijke zoektermen, maar op een natuurlijke manier. Voorkom over-optimalisatie met te veel (verschillende) termen in de tekst. Je voldoet op die manier aan een van de belangrijke specifieke technieken die je volgens de Google-richtlijnen dient te vermijden: “pagina’s vullen met irrelevante zoekwoorden”.

SEO tekstschrijver gezocht om hoger in Google te komen? Neem contact op.

Voor landingspagina’s en blogs

SEO teksten dragen bij aan je organische vindbaarheid op de zoektermen die belangrijk voor je zijn. Tenminste, als je die op een natuurlijke manier terug laat komen in zoveel mogelijk content. Alleen een homepage of categoriepagina optimaliseren is niet voldoende. Pas wanneer termen veelvuldig op de website terugkomen en op een natuurlijke wijze zijn geïntegreerd zal Google je waarderen als specialist op dat gebied. En je belonen met een goede positie binnen de zoekresultaten.

Om meer content toe te voegen kun je gebruik maken van landingspagina’s of blogs. Je zorgt er daarmee voor dat je waardevolle content voor bezoekers toevoegt, bijvoorbeeld in een SEO kennisbank. Tegelijkertijd heb je voldoende ruimte om de belangrijke zoektermen te integreren in de content en daar sterke SEO teksten van te maken. Daarvoor zal Google je belonen, zodat je hoger komt in de zoekresultaten.

STRATEGISCH STERK

IN 4 STAPPEN AAN DE SLAG

Stap voor stap help ik jouw website hoger in Google te krijgen. Met SEO teksten op basis van een contentplan, met de termen uit een zoekwoordenonderzoek. Of lever met de zoekwoorden en jouw eigen contentplan aan natuurlijk, daarmee kan ik waarschijnlijk ook goed uit de voeten.

 • Stap 1

  Kennismaking en (telefonische) brainstorm om elkaar te leren kennen.

 • Stap 2

  Zoekwoordenonderzoek met de termen waar bezoekers naar zoeken.

 • Stap 3

  Contentplan met de website-structuur en opbouw voor de teksten.

 • Stap 4

  SEO teksten met de belangrijke hoofd- en aanvullende zoektermen.

"Heldere en supersnelle communicatie. Teksten voor een goede prijs, snel en op de afgesproken datum opgeleverd. Daarnaast heeft Patrick echt kennis van het schrijven van teksten voor SEO."

Daan de Jong | Verzekeraar.nl

"Ik kan Patrick van harte aanbevelen als SEO tekstschrijver. Na zich in het onderwerp verdiept te hebben schrijft hij kwalitatief goede teksten waarbij hij rekening houdt met de belangrijkste zoektermen."

Anne-Jan Roeleveld | Online Boswachters

“Het is fijn samenwerken met Patrick, omdat hij snel kan schakelen. Ook de copywriting van onze landingspages was bij Patrick in goede handen, daardoor zien we een paar weken later al mooie resultaten. Klasse!"

Niels Meijssen | Fello
 • Hoger in Google
 • Meer aanvragen of omzet
 • 10+ jaar ervaring

FAQ: veelgestelde vragen over SEO teksten

 • Wat zijn SEO teksten?
  SEO teksten overtuigen jouw bezoekers en bevatten ondertussen de belangrijke zoektermen voor SEO. Jouw bezoeker staat altijd op de eerste plaats. Daarnaast helpt het jouw website hoger in Google te krijgen
 • Waarom SEO teksten?
  SEO teksten helpen je producten, categorieën, diensten, oplossingen en andere pagina's beter vindbaar te maken. Met sterke teksten, die tegelijkertijd de belangrijkste zoektermen bevatten.
 • Wat kosten SEO teksten?
  De kosten van SEO teksten hangen sterk samen met de lengte van een tekst, de briefing die je aanlevert en hoeveel research ervoor nodig is. Een goede briefing en aangeleverde broninformatie helpen op de kosten te besparen.