Webteksten en zoekmachine marketing

Webteksten en zoekmachine marketing houden nauw verband met elkaar. Toch vormen ze daarnaast twee totaal verschillende aspecten binnen de Search Engine Marketing (SEM). Ze hebben betrekking op SEO. Terwijl zoekmachine marketing gaat over SEA. Dat scheelt op zich maar een letter. Al gaat het uitgeschreven om Search Engine Optimization en Search Engine Advertising, waarmee er toch sprake is van een duidelijk verschil. Om succesvol te zijn op het internet is het van belang de teksten en marketing voor de zoekmachine met elkaar in lijn te brengen en deze elkaar bovendien aan te laten vullen, bijvoorbeeld in een SEO kennisbank.

Let op: ik heb sinds kort een nieuwe website. Het design werkt nog niet overal even goed, dus daar wordt aan gewerkt!

Webteksten

Webteksten en marketing vormen een goede combinatie, maar vragen om twee verschillende specialisten. De webteksten komen voor rekening van de SEO tekstschrijver. Terwijl de zoekmachine marketing mee het onderdeel is voor een zoekmachine specialist of marketeer. SEO webteksten vallen zelfs zelf te schrijven, mits de juiste richtlijnen gevolgd worden. Verder is het van belang om te beseffen dat de webteksten vooral voor de vindbaarheid op de lange termijn zullen zorgen. Terwijl SEA er meer voor op de korte termijn is. Dit komt door het feit dat teksten en marketing voor de zoekmachine samen zowel de organische als de gesponsorde posities binnen de zoekresultaten beïnvloeden.

SEA zoekmachine marketing

Aangezien ze samen voor het geheel aan SEM zorgen is het van belang ook de Search Engine Advertising mogelijkheden optimaal te benutten. Over het algemeen zal er gebruik gemaakt worden van Google Adwords om doelen als zoveel mogelijk vertoningen (bereik). Of zoveel mogelijk kliks of zoveel mogelijk conversies te bereiken. Door in te zien dat webteksten en zoekmachine marketing elkaar kunnen versterken is het mogelijk om een zo hoog mogelijke positie binnen de zoekresultaten te bereiken, om uiteindelijk zo optimaal vindbaar te zijn voor de specifieke doelgroep.