Patrick Wessels 18 september 2017

3 bronnen voor diepgaande SEO-inzichten: leer van experts

SEO is een breed vakgebied. Zoekmachine optimalisatie kent veel facetten en daardoor nog veel meer experts die zich daarmee bezighouden. Het is ondoenlijk om alle ontwikkelingen zelf bij te houden. Gelukkig kennen goede SEO specialisten de waarde van het delen van informatie. Dat betekent dat er diverse uitstekende bronnen beschikbaar zijn om je te verdiepen in organische vindbaarheid en de verbetering daarvan.
Eerder deelde ik al eens een aantal Nederlandse en Engelstalige bronnen. Van relatief laag niveau, goed geschikt voor de beginnende SEO schrijver en iedereen die beter wil begrijpen wat er gaande is. Uiteraard zijn er ook meer specialistische bronnen beschikbaar. Veelal in het Engels, vaak op basis van eigen onderzoeken. In dit artikel deel ik er 3 met je.

SEO by the Sea

Een uitstekende bron die nauwkeurig rapporteert over patenten die organisaties aanvragen. Klinkt wat droog, maar is het niet zodra het over Google gaat. SEO by the Sea is ongeëvenaard als het gaat om de ontdekking van nieuwe technologieën en methodologieën.
Uiteraard brengt Google niet ieder aangevraagd patent (meteen) in de praktijk. De bron zit zeer dicht op de materie en onderzoekt hoe de zoekmachine daadwerkelijk werkt. En rapporteert over hoe die de komende maanden en jaren zal veranderen. Een onmisbare bron voor een duidelijke blik op de visie van Google.

De kwaliteit gaat er duidelijk boven de kwantiteit, maar het is het wachten waard. Originele onderzoeken met een uitstekende methodologie.

Search Engine Round Table

Hét adres voor BREAKING NEWS over het algoritme dat Google gebruikt. Zodra er sprake is van grote (of kleinere) wijzigingen is dit vaak de website die daar als eerste over schrijft. Bij Search Engine Round Table zit men er bovenop, onder de bezielende leiding van guru Barry Schwartz. Belangrijke bronnen voor de website werken als engineer voor Google, dus veel verser van de pers wordt het niet.
Voordeel van de blogartikelen? Ze zijn lekker kort en to-the-point. Verwacht geen uitgebreide en verhalende artikelen, maar wel de belangrijke informatie waarvan je als SEO op de hoogte wilt zijn. Bezoek de website regelmatig, omdat je er weinig overzichtsartikelen vindt met daarin updates over de afgelopen periode.

Stone Temple blog en onderzoek

En tenslotte Stone Temple, zowel met een eigen blog als een onderzoeksafdeling. Met name die onderzoeken zijn interessant. Uiteraard baseren ze zich daarop in de blogs, waardoor die stukken waardevoller zijn dan bij veel andere agencies die zelf een blog bijhouden.
De kwaliteit gaat er duidelijk boven de kwantiteit, maar het is het wachten waard. Originele onderzoeken met een uitstekende methodologie. Stone Temple brengt opvallende verschuivingen en inzichten aan het licht, waarmee je als SEO direct je voordeel kunt doen.

SEO teksten laten schrijven

Uiteraard behoren de genoemde websites tot mijn bronnen, die ik gebruik om m’n SEO teksten te schrijven. Op die manier houd ik de ontwikkelingen zo scherp mogelijk in de gaten.
Goede SEO teksten laten schrijven? Neem contact met me op, ik hoor graag van je.