SEO teksten laten schrijven: waar let je op?

 

Je wilt SEO teksten laten schrijven.

Waar let je op om een goede tekstschrijver te kiezen? SEO staat voor zoekmachineoptimalisatie, maar je weet waarschijnlijk dat de bezoeker op de eerste plaats moet staan. De tekst moet lekker lezen, online overtuigen en op die manier klanten converteren.

Dat vraagt om sterke teksten, door een ervaren tekstschrijver en met een doordachte opbouw. Dat zijn dus de drie elementen waar je goed op wilt letten.

 • Sterke SEO teksten laten schrijven: geschreven voor bezoekers en goed voor Google
 • Meer dan 10 jaar ervaring als SEO tekstschrijver en consumentenpsycholoog
 • SEO tekstschrijver voor Dekbed Discounter
 • SEO tekstschrijver voor Independer
 • SEO tekstschrijver voor MoneyMonk
 • SEO tekstschrijver voor Relatiegeschenken
 • Deskundige aanpak
  Kan de tekstschrijver je uitleggen wat SEO teksten zijn? En hoe je de vindbaarheid en leesbaarheid balanceert in een tekst die zowel de bezoeker als Google aanspreekt? 
 • Ervaren SEO tekstschrijver
  Kies voor ervaring. Een ervaren SEO tekstschrijver schrijft sneller, weet wat er werkt en denkt met je mee over de samenhang met de rest van de website. 
 • Fijn leesbare teksten
  Je kunt SEO teksten laten schrijven en de vindbaarheid verbeteren. Het levert pas iets op als het lekker leest en online converteert. Daarmee verdien je de investering weer terug.
 • Ervaren SEO tekstschrijver
 • Jouw website hoger in Google
 • SEO tekstschrijver met 10+ jaar ervaring

Wat zijn SEO teksten?

Goede  verbeteren de vindbaarheid. Én leiden tot meer conversie. Die combinatie verantwoordt de investering.

Je laat de teksten schrijven voor bezoekers. Vertel ze daarmee meer over je diensten, producten, andere oplossingen of onderwerpen waarover ze meer willen weten. Dus merk jij dat er veel behoefte is aan informatie? Of wil je als vakman gewoon goed vindbaar zijn bij jou in de regio zijn? Het zijn typische doelen die je bereikt door SEO teksten te laten schrijven. 

Tip: benieuwd hoe een SEO-tekst er bij mij uitziet? Download een voorbeeld in PDF.

De teksten bevatten belangrijke zoektermen. Welke termen dat zijn blijkt uit jouw briefing of uit een zoekwoordenonderzoek dat ik voor je kan doen. Met een contentplan plan ik vervolgens de ideale lengte van een tekst en geef ik aan welke hoofd- en aanvullende zoektermen er waar terug moeten komen.

Goede SEO teksten zijn overigens niet zomaar zichtbaar als zodanig. Pas als het bezoekers eigenlijk niet opvalt dat je werkt aan je vindbaarheid heb je het echt goed voor elkaar. Je laat dan namelijk SEO teksten schrijven die ondertussen de antwoorden bieden waar zij naar op zoek zijn.

Laten schrijven: door wie?

Goede SEO teksten kun je laten schrijven door diverse tekstschrijvers. Kies een schrijver waarvan de stijl je aanspreekt. En die bijvoorbeeld ervaring heeft in de branche waarin je actief bent. Dat is geen absolute voorwaarde, maar helpt wel om duidelijker uit te leggen waar het over gaat. En belangrijker nog, het helpt ervoor te zorgen dat de schrijver het daadwerkelijk goed begrijpt.

Bekijk bijvoorbeeld referenties of vraag de tekstschrijver om specifieke ervaring. En ontdek op die manier bijvoorbeeld dat een SEO tekstschrijver daarnaast ook heel andere interesses kan hebben, zoals consumentenpsychologie.

Zelfstandig SEO tekstschrijver in een team van specialisten

Samen met Onlinemarketingbureaus | Linkbuilders | Designers

Over de teksten

De teksten zelf moeten aan drie belangrijke voorwaarden voldoen:

 • Doordacht gebruik van zoektermen
  Het is belangrijk dat de hoofdzoekterm en eventuele aanvullende zoektermen voldoende terugkomen in de tekst. En minstens zo belangrijk is dat ze er niet te vaak in staan. Belangrijk voor deze tekst is [SEO teksten laten schrijven], maar dat betekent niet dat je het in iedere alinea tegen hoeft te komen. Hoe natuurlijker dit overkomt hoe beter, omdat je de bezoeker dan zoveel mogelijk toegevoegde waarde biedt. 
 • Uitstekende leesbaarheid
  De leesbaarheid is belangrijk voor de online conversie. Klanten doen pas een aankoop of aanvraag als de tekst lekker leest. Ik controleer de SEO teksten die jij laat schrijven met de Yoast-plugin voor SEO. Dat is de wereldwijd meest gebruikte plugin voor het meest gebruikte CMS (WordPress). Pas als die plugin aangeeft dat de leesbaarheid goed is hoef jij tevreden te zijn. 
 • Juiste lengte van de tekst
  En wil je SEO teksten laten schrijven, maar weet je niet precies hoe lang die moeten zijn? Een hardnekkige mythe is het gebruik van minimaal 300 woorden. Daar zit een kern van waarheid in, al gelden er allerlei uitzonderingen. Als je teksten wilt laten schrijven denk ik graag met je mee over de ideale lengte. Daarvoor kijk ik naar zoektermen, het zoekvolume, de moeilijkheidsscore en de lengte van teksten van concurrenten die (nu nog) boven je staan.

Huiswerk: een goede briefing

Dus je wilt SEO teksten laten schrijven, en dat het liefst door een tekstschrijver die het je allemaal uit handen neemt. Dat gaat grotendeels lukken, maar niet tijdens en net na de kennismaking. Er ligt namelijk wat huiswerk op je te wachten. Het is belangrijk dat jij zorgt voor een goede briefing, zodat ik daarmee aan de slag kan.

Ik ben heel benieuwd naar de doelgroep, dus voor wie ik de teksten precies schrijf. Daarnaast heb ik altijd drie dingen nodig om de SEO teksten voor je te schrijven:

 • Inhoud
  Waar gaat de tekst over? Vertel me wat er belangrijk is, hoe het werkt of wat de klant er sowieso van moet weten. En zijn er al voorbeelden beschikbaar of heeft de leverancier informatie? Dat helpt om me feitelijk te briefen over wat je graag in de teksten terugziet. 
 • Zoektermen
  Wat is de hoofdzoekterm van de tekst en wat zijn eventuele aanvullende zoektermen? Lever ze me kant-en-klaar aan. Of laat me een zoekwoordenonderzoek doen en contentplan maken, dan zoek ik het volledig voor je uit. 
 • Stijl
  Spreek je de bezoeker aan met ‘u’ of met ‘je’ en gaat het om informatieve of juist meer commerciële teksten? Laat me een voorbeeld zien van teksten die je aanspreken. Of deel een stijlgids, zodat ik precies weet welke woorden wel of geen goede keuze zijn. 
SEO teksten laten schrijven

Wil je SEO teksten laten schrijven door een ervaren SEO tekstschrijver? Gebruik het contactformulier, dan neem ik daarna snel contact met je op. En kunnen we bijvoorbeeld even bellen. Ik hoor graag van je.

"Heldere en supersnelle communicatie. Teksten voor een goede prijs, snel en op de afgesproken datum opgeleverd. Daarnaast heeft Patrick echt kennis van het schrijven van teksten voor SEO."

Daan de Jong | Verzekeraar.nl

"Ik kan Patrick van harte aanbevelen als SEO tekstschrijver. Na zich in het onderwerp verdiept te hebben schrijft hij kwalitatief goede teksten waarbij hij rekening houdt met de belangrijkste zoektermen."

Anne-Jan Roeleveld | Online Boswachters

“Het is fijn samenwerken met Patrick, omdat hij snel kan schakelen. Ook de copywriting van onze landingspages was bij Patrick in goede handen, daardoor zien we een paar weken later al mooie resultaten. Klasse!"

Niels Meijssen | Fello