Patrick Wessels 06 februari 2017

Onderzoek onthult: bezoekers vertrouwen SEO teksten met alternatieve domeinextensies niet zomaar

De domeinnaam van een website biedt belangrijk potentieel voor de vindbaarheid. Naast de domeinnaam zelf is ook de domeinextensie van groot belang, al is dat minder vindbaarheid gerelateerd. Uit recent onderzoek in het Verenigd Koninkrijk blijkt namelijk dat bezoekers een alternatieve domeinextensie maar zeer beperkt vertrouwen. Zelfs met hoogwaardige SEO teksten op het domein zal de uiteindelijke conversie dan tegenvallen.

Landenextensie voor je domeinnaam

We onderscheiden verschillende soorten domeinextensies. Het gaat om de TLD\s, de Top Level Domains. Zelf maak ik gebruik van een .nl-extensie, de standaard in Nederland. Het is tegenwoordig echter ook mogelijk om gebruik te maken van allerlei alternatieven, tot aan .amsterdam of .net en .biz. Die alternatieve domeinextensies bieden een paar voordelen. De kosten daarvan liggen in veel gevallen lager dan die van de landenextensies. Daarnaast zijn er nog veel meer domeinnamen beschikbaar, waardoor het mogelijk is om daar de belangrijkste zoektermen in te verwerken.
Hier staat aan de andere kant dus het vertrouwen van bezoekers tegenover. In het onderzoek in het Verenigd Koninkrijk werd deelnemers onder andere gevraagd of ze websites met een .co.uk of een .com-domeinextensie meer vertrouwden dan websites met een .eu, .biz, .fashion, .london en .digital-domeinextensie. Dit bleek inderdaad het geval. 77,6% van de deelnemers tussen 25 en 34 jaar gaf aan de landendomeinextensies meer te vertrouwen dan de alternatieven die er beschikbaar zijn. Vrouwen in alle leeftijdscategorieën bleken iets meer waarde te hechten aan de landenextensies dan mannen.

SEO teksten met inhoud

Het is altijd van belang om SEO webteksten met voldoende inhoud te schrijven, zodat je zowel waardevol, relevant als interessant bent. Het is echter niet voldoende om zomaar goede SEO teksten te schrijven, je zal daarnaast ook op andere manieren voor betrouwbaarheid moeten zorgen. Je website kan goed vindbaar zijn, indien de bezoekers de domeinextensie niet vertrouwen levert dat uiteindelijk slechts beperkte waarde op. De conversie zal tegenvallen, omdat het vertrouwen ontbreekt om contact op te nemen of een bestelling te doen.
Binnen de domeinnamen voor landenextensies is er aan de andere kant minder ruimte voor zoektermen in het domein, want er zijn al meer websites geregistreerd. Er samen met een SEO tekstschrijver toch voor zorgen dat je effectief aan de vindbaarheid kunt werken? Neem contact met me op, dan kunnen we samen de mogelijkheden bespreken.