Patrick Wessels 19 maart 2018

SEO template voor lokale vindbaarheid: blauwdruk voor plaatsnamen en regio’s

Jouw lokale vindbaarheid verbeteren met goede content? Dat is typisch een klus voor een SEO tekstschrijver. Tenminste, als je het zelf lastig vindt om alle informatie goed op papier te zetten. Je kunt namelijk heel goed gebruik maken van een blauwdruk, template of een sjabloon. Aan de hand waarvan je de SEO teksten voor lokale optimalisatie schrijft.
Combineer dat met slimme SEO door middel van reviews, zodat je zowel als kleinere als grotere organisatie effectief kunt werken aan je (lokale) vindbaarheid. Bijvoorbeeld als taxibedrijf met ritten vanuit diverse plaatsen in de omgeving naar de luchthaven. Of als specialist in kantoormeubelen voor bedrijven in de plaatsen uit de regio. Met content die aanspreekt, en die je tegelijkertijd optimaliseert aan de hand van een eenduidige strategie.

SEO template voor lokale vindbaarheid

De SEO template voor lokale vindbaarheid kan er als volgt uitzien:

Zoektermen: [seo teksten <plaatsnaam>  + <plaatsnaam> seo teksten, tekstschrijver <plaatsnaam>, webteksten laten schrijven <plaatsnaam>, seo schrijver]
URL: https://www.wessels-teksten.nl/seo-teksten-<plaatsnaam>/
H1/ Titel: SEO teksten die scoren in <plaatsnaam>: <uniek regio-element>
H2: Tekstschrijver in <plaatsnaam>
H2: Webteksten laten schrijven
H2: SEO teksten in <plaatsnaam>
Tekst: 1 – 2% density voor hoofdzoekterm, 0 – 1% voor subzoektermen

Vanuit deze template heb je de mogelijkheid om teksten te schrijven voor iedere plaats. Ik kan zo bijvoorbeeld teksten maken als specialist voor SEO teksten in Leiden, Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, etcetera. Waarbij ik per plaats zorg voor een unieke tekst met relevante informatie voor die plaats. Maar steeds op basis van dezelfde template, voor consistentie en om mezelf te helpen het schrijven gemakkelijker te maken.

Zoektermen voor plaatsnamen en regio’s

Het is bij de keuze zoektermen belangrijk om dat te doen op basis van de resultaten uit een zoekwoordenonderzoek. Tenminste, voor de hoofdzoekterm is het zoekvolume en de SEO moeilijkheidsscore van belang, eventueel in combinatie met het klikpotentieel.
Tip: Google zelf even naar de hoofdzoekterm. Gebruik de Google-Suggesties onderaan de pagina met zoekresultaten om de subzoektermen te bepalen. En combineer die vervolgens met de plaatsnaam of de regio.

De ideale URL en een aansprekende titel

Ook in de URL kun je de combinatie van de hoofdzoekterm en de plaatsnaam terug laten komen. In dit geval zou ik de URL dus kiezen op basis van mijn Wessels-Teksten-domein, gecombineerd met /seo-teksten-leiden/, /seo-teksten-den-haag/, etc.
Uiteraard combineer je dat vervolgens met een aansprekende titel. Op basis van een blauwdruk of een template, met vervolgens een uniek element. Dat unieke element is om twee redenen belangrijk. Daarmee zorg je allereerst voor de unieke content waar Google van houdt. Tegelijkertijd biedt je het een kans om relevant te zijn, voor de plaats of regio waar je voor schrijft.

SEO teksten voor plaatsnamen en regio’s

Schrijf je SEO teksten voor plaatsnamen en regio’s? Zorg er in de content dan altijd voor dat je 100% uniek bent. Neem geen zinnen of zinsdelen over. Een blauwdruk of SEO template voor lokale vindbaarheid is prima, mits je vervolgens per pagina een unieke tekst opstelt.
Tip: schrijf pagina’s op basis van de SEO template, gebaseerd op recente projecten die je deed in de verschillende plaatsen of regio’s. Of gebruik ervaringen van klanten uit die plaats of regio, zodat je iedere tekst gemakkelijker uniek kunt maken.

Unieke content met een eigen verhaal

Op die manier creëer je unieke content met een eigen verhaal. Vanuit een SEO template voor lokale vindbaarheid, die het een stuk gemakkelijker maakt om de webteksten voor internet te schrijven. Sterke SEO teksten die de lokale vindbaarheid verbeteren. En waarin je interne links kunt plaatsen, om ook de landelijke vindbaarheid op short-tail termen verder kunt ondersteunen. Een uitstekende strategie om structureel aan meer content te werken. Goed geschikt voor dienstverlenende bedrijven, zoals een webshop goed uit de voeten kan met hoofdcategorieën, subcategorieën en vervolgens specifieke productfilters.
En zelf niet zo’n schrijver, maar wel graag werken aan de lokale vindbaarheid op basis van een SEO template? Neem contact met me op, dan vertel ik je graag meer over de mogelijkheden.