Patrick Wessels 12 juni 2017

Word een SEO expert: leren met LinkedIn Learning

Veel van m’n opdrachtgevers weten goed wat SEO inhoudt. Ik werk samen met internet marketing bureaus en zelfstandig ondernemers, die de kracht van SEO kennen. Toch komt het ook geregeld voor dat ik aanvragen krijg van ondernemers of zelfs online specialisten die de SEO-klok wel hebben horen luiden, maar nog niet goed weten waar de klepel precies hangt.
Sinds een maandje gebruik ik LinkedIn Learning om eenvoudig verschillende online cursussen te volgen. In eerste instantie vooral om een betere verhalenverteller te worden voor het boek over consumentengedrag waar ik aan werk (naast SEO teksten m’n andere uit de hand gelopen hobby). Ik ontdekte daarnaast echter dat er een zeer uitgebreide online cursus beschikbaar is om een SEO expert te worden. De combinatie van cursussen duurt in totaal een kleine 16 uur. Als je een beetje doorwerkt betekent dit dat je het tijdens de gratis maand om uit te proberen af kunt krijgen. Ik raad je aan daarna ook de andere cursussen te gaan ontdekken.

De belangrijke basis

De cursus om een SEO expert te worden begint, hoe kan het ook anders, met de belangrijke basis. Ik doe je in mijn gratis eBook of graag een paar tips uit de doeken, maar indien je liever naar video kijkt is LinkedIn Learning waarschijnlijk een betere keuze.
Je leert over SEO strategieën en de planning van zoektermen. Je leert SEO teksten te optimaliseren en ontdekt wat linkbuilding is. Bovendien leer je hoe je SEO kunt inzetten voor eCommerce of andere specifieke toepassingen. Dan kun je denken aan lokale vindbaarheid en mobiele vindbaarheid.

Dieper het SEO-vakgebied in

De verschillende verdiepende cursussen geven goed aan hoe je tot in detail leert over linkbuilding en het ontwerpen van een zoekwoordstrategie. Bovendien ontdek je de verschillen tussen SEO in video’s, internationale SEO en juist de lokale SEO.
De handige video’s over SEO en de werking daarvan zorgen ervoor dat je waarschijnlijk beter zal begrijpen waar ik voor je aan kan werken. Bovendien ontdek je hoe we er samen voor kunnen zorgen dat de SEO teksten gaan bijdragen aan je organische vindbaarheid. En zelf aan de slag als SEO tekstschrijver dan is de cursus natuurlijk ook ideaal.
Vragen over een goede SEO cursus of hoe we samen aan de slag kunnen met SEO teksten? Neem contact met me op, ik hoor graag van je.