Patrick Wessels 29 september 2011

Zelf als SEO tekstschrijver aan de slag: opbouw en actieve zinnen

U kunt een SEO tekstschrijver inzetten om uw website van content te laten voorzien, maar u kunt er ook voor kiezen om zelf de pen op te pakken, of achter de computer plaats te nemen. Aan de hand van een aantal eenvoudige tips kunt u zelf heel goede teksten opstellen, wanneer u bijvoorbeeld niet het budget heeft dit uit te besteden. Daarnaast nodig ik u op deze manier graag uit om een kijkje bij mij in de keuken te nemen, als professionele SEO tekstschrijver.

Opbouw van een tekstschrijver

Zorg er allereerst voor dat de opbouw van de tekst goed is. U dient daarbij rekening te houden met twee verschillende factoren, te weten de algehele opbouw en die met betrekking tot SEO. De algemene opbouw is van belang om de leesbaarheid voor uw bezoekers zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast kunt u ook op het gebied van SEO een aantal handigheden toepassen om het ook voor zoekmachines aantrekkelijk te maken uw website te bekijken.

Schrijf actief

Daarnaast doet u er goed aan om actief te schrijven. Zeker wanneer u teksten schrijft voor een webshop of een website met een ander commercieel doel levert dit uitstekende resultaten op. Een actieve zin schrijft u door te beginnen met het onderwerp en vervolgens de rest van de zin op te bouwen. Hier kunt u een aantal voorbeelden bekijken van actieve en passieve zinnen, zodat het verschil u goed duidelijk wordt. In de meeste gevallen leest het op het internet wel zo prettig wanneer u relatief korte en actieve zinnen gebruikt. Houd daar dus rekening mee bij het opstellen van de teksten, om de content zo goed mogelijk vorm te geven.

Controle door een tekstschrijver

Om er zeker van te zijn dat uw teksten inderdaad goed in elkaar zitten kunt u natuurlijk gebruik maken van een professionele SEO tekstschrijver. Op die manier kunt u uw verhaal op activiteit laten controleren, of de algehele opbouw aan een check onderwerpen. Zo kunt u er met een minder uitgebreid budget toch voor zorgen dat u goede content op uw website kunt plaatsen. Daarnaast is het natuurlijk prettig om zelf verantwoordelijk te zijn voor de inhoud van uw website. De teksten zijn op die manier namelijk altijd volledig naar uw wens geschreven, zeker wat betreft de stijl en toon.