Patrick Wessels 23 december 2019

Het beste SEO artikel om jouw kennis te vergroten: 7 belangrijke bronnen

Wat is SEO en hoe krijg je dat beter onder de knie? Lees regelmatig een SEO artikel van een goede bron, dan leer je het vak van professionals. En ga je daar zelf mee aan de slag? Dan ervaar je in de praktijk wat er werkt. En wat niet.

Het is de manier waarop ik me door de jaren heen gespecialiseerd heb in SEO tekstschrijven. Voor mijn eigen website, en met de technieken die daarvoor werken ook voor klanten. Om ze te adviseren op basis van daadwerkelijke resultaten. Om je net zo goed vindbaar te maken als de #1 SEO tekstschrijver.

7 bronnen met SEO artikelen

Waar vind je de SEO artikelen zoals ik die graag lees? Ik zet 7 bronnen voor je op een rij:

  • FrankWatching
  • SearchEngineJournal
  • The Content Factory
  • Neil Patel
  • SearchEngineLand
  • Yoast
  • Moz

1. FrankWatching

Niet mijn favoriete bron, maar wel een fijne om mee te beginnen. Je vindt er tal van artikelen op het gebied van SEO. De één heel eenvoudig en breed, terwijl anderen inzoomen op Voice Search of de ideale density op een pagina.

Ontdek de SEO artikelen, aan de hand waarvan je jouw kennis uitstekend op peil kunt krijgen. Enig nadeel? De inzichten zijn vaak afgeleid van die op Amerikaanse blogs, waar ze veelal een paar maanden (of langer) eerder te vinden zijn.

2. SearchEngineJournal

Zo’n Amerikaans blog is SearchEngineJournal. Een voor mij belangrijke bron, waar ik de artikelen regelmatig lees om op de hoogte te blijven van de laatste trends.

Je vindt er diepgravende onderzoeken, net als meer toegankelijke artikelen. Bijvoorbeeld met tips om SEO content te schrijven, zodat je daar volgens de trends van dat jaar mee aan de slag kunt.

3. The Content Factory

Een meer commerciële bron, waar ook diensten en trainingen beschikbaar zijn. Ondertussen vind je er fijne artikelen die regelmatig goed de diepte in gaan. Daarnaast zijn ook de Case Studies de moeite waard, waarmee je een beter beeld krijgt van toepassingen in de praktijk (en de resultaten daarvan).

Ontdek bijvoorbeeld de geheimen van professionele SEO tekstschrijvers, zodat je daar ook zelf stap voor stap mee aan de slag kunt.

4. Neil Patel

Een SEO artikel van Neil Patel is eigenlijk altijd de moeite waard, dus blader zijn blog in ieder geval een keer door. Je vindt er handige tips om jouw website te optimaliseren. Ik lees zeker niet alles, maar kom er regelmatig om na te gaan of er nog leuke inzichten of toepassingen beschikbaar zijn.

Heb je nog weinig ervaring met SEO en wil je daar vanuit de basis mee aan de slag? Dan is er een uitstekend artikel beschikbaar waar je in jouw eigen tempo mee aan de slag kunt.

5. SearchEngineLand

SearchEngineLand is vergelijkbaar met SearchEngineJournal. Je vindt er een enorm aantal SEO artikelen. Sommigen heel basic en eenvoudig, terwijl anderen veel meer de diepte in gaan.

Ontdek bijvoorbeeld wat SEO is en gebruik de interne links en andere artikelen in de categorie om je kennis verder te verdiepen.

6. Yoast

De ontwikkelaar van de meest bekende plugin voor SEO voor WordPress mag natuurlijk niet ontbreken. Yoast geldt als een absolute autoriteit.

Tip: houd de ontwikkelingen bij Yoast bij voor de on-page optimalisatie, net als voor een zo sterk mogelijke leesbaarheid van de teksten die je schrijft.

Gebruik de richtlijnen van Yoast om jouw pagina’s beter te optimaliseren voor Google. En voor de tool zelf, waarmee je zorgt voor de bekende groene bolletjes.

7. Moz

Moz is een absolute autoriteit, onder andere op het gebied van SEO. Dankzij Whiteboard Friday en de andere artikelen, vaak op een manier met behoorlijk wat diepgang. Niet de eerste bron om mee te beginnen, maar een geweldig adres om jouw kennis verder te ontwikkelen.

Blader door de artikelen bij Moz en ontdek op die manier hoe ver je de diepte in kunt. Als je on-page SEO als tekstschrijver zo goed mogelijk onder de knie wilt krijgen.

SEO teksten laten schrijven

Vind je de SEO artikelen interessant, maar heb je niet de behoefte om de teksten zelf te schrijven? Je kunt de SEO teksten laten schrijven, terwijl de artikelen je helpen om goed te begrijpen hoe ik daar voor je aan werk.

Benieuwd wat ik voor je kan betekenen of meer weten over de laatste trends? Neem contact met me op, dan vertel ik je er graag meer over.