Patrick Wessels 06 januari 2020

Kies de beste tekstschrijver voor SEO teksten: Google er zelf naar

Hoe vind je de beste tekstschrijver voor SEO teksten? Iedereen kan je vertellen je goed te kunnen helpen jouw website hoger in Google te krijgen. Hoe weet je zeker dat je daarvoor een specialist te pakken hebt? De makkelijkste manier is om er gewoon zelf naar te Googlen.

Daarna vraag je naar de werkwijze en aanpak, net als naar bijvoorbeeld de referenties. En vind je dat iets te snel gaan, omdat je nog weinig ervaring hebt met SEO, Google en de vindbaarheid van jouw website? Ontdek dan eerst wat een SEO tekstschrijver is, zodat je het aanbod daarna een stuk beter kunt beoordelen.

Zoekresultaten in Google

Er is maar één manier om te bewijzen wat je kunt als tekstschrijver voor SEO: laat de resultaten in Google zien. Zoek daarom zelf maar eens naar [seo tekstschrijver] en [seo teksten].

Ontdek zonder omwegen wie z’n optimalisatie het best voor elkaar heeft. Zodat je in ieder geval zeker weet dat de schrijver het spelletje snapt. En jouw vindbaarheid kán verbeteren, als je ook de andere SEO-pijlers op orde hebt natuurlijk.

Strategische aanpak

Eén of meerdere goede tekstschrijvers voor SEO gevonden, die zelf hoog in Google staan? Kijk dan naar hun aanpak, het liefst op basis van een duidelijke strategie.

Als tekstschrijver verbeter ik jouw vindbaarheid met sterke teksten, inclusief de gevraagde SEO-optimalisatie. Om die teksten te schrijven heb ik input nodig. Inhoudelijk, net als met betrekking tot de zoektermen. Ik moet weten welke teksten er moeten komen, hoe lang die moeten zijn, wat de hoofdzoekterm zal zijn, welke aanvullende zoektermen ik nodig heb en welke interne links ik kan voorstellen. Het vraagt om een contentplan, om strategisch te werk te gaan.
Dat contentplan volgt uit een zoekwoordenonderzoek, dat laat zien waar de doelgroep concreet naar zoekt. Het is de belangrijkste input om de content te plannen, aan de hand van drie belangrijke eigenschappen bij de zoektermen:

  • Zoekvolume per maand
  • Moeilijkheidsscore
  • Klikpotentieel

Als SEO tekstschrijver werk ik het zoekwoordenonderzoek en contentplan voor je uit, zodat ik de juiste basis heb om de teksten te kunnen schrijven. Bovendien garandeert het een strategische aanpak, waarmee je normaal gesproken minimaal 6 tot 12 maanden vooruit kunt.

Referenties en werkwijze

Wil je graag verder kijken dan de vindbaarheid van een tekstschrijver voor SEO alleen? Check dan referenties, maar houd er rekening mee dat de klant uiteindelijk altijd de baas is. Ik lever mijn teksten op aan de klant, die daar na betaling van de factuur volledig eigenaar van is. Dat betekent dat ik geen zeggenschap heb over hoe mijn teksten worden gepubliceerd.

Meer interessante referenties zijn in mijn geval de eigen blogartikelen zoals je die hier leest, mijn artikelen als consumentenpsycholoog en bijvoorbeeld mijn columns bij RTLZ en De Ondernemer.

Ben je benieuwd naar mijn werkwijze en hoe ik jou net zo goed vindbaar maak als ikzelf? Neem contact met me op, dan vertel ik je er graag meer over.