Patrick Wessels 04 maart 2012

Het SEO persbericht binnen zoekmachine optimalisatie

Een SEO persbericht kan een belangrijk deel uitmaken van de totale zoekmachine optimalisatie, mits u er op de juiste manier gebruik van maakt. Dat gaat enigszins in tegen de berichten die enkele jaren geleden gepubliceerd werden omtrent persberichten, aangezien er met de komst van SEO (Search Engine Optimization) mogelijkheden zijn ontstaan om de vindbaarheid te verbeteren.

SEO persbericht en oude media

Een persbericht wordt over het algemeen geassocieerd met de ‘oude media’. Men spreekt dan vaak van kranten, die een stuk minder gelezen worden dan voorheen. Het persbericht leek wat dat betreft wat achterhaald, maar daar is met de komst van SEO mogelijkheden verandering in gekomen. Een SEO persbericht wordt doorgaans niet in een krant gepubliceerd, maar zal online een plaatsje krijgen, waardoor er interessante kansen ontstaan op het gebied van linkbuilding.

Het juiste SEO persbericht

Het schrijven van een SEO persbericht lukt het best met behulp van een aantal handige tips, zoals die bijvoorbeeld op Marketingfacts.nl beschreven staan. Daar valt meer te lezen over de rol van de pr-bureaus en de mogelijkheden om een effectief persbericht te schrijven. Daarnaast worden er enkele online pr-bureaus aangedragen, waar het mogelijk is om een persbericht te plaatsen. Ook MKB Persbericht biedt die mogelijkheid. Door het persbericht voor u te laten plaatsen door Wessels Teksten profiteert u bovendien van een aantrekkelijke korting.

Nut van het SEO persbericht

Zelfs wanneer u een geschikt SEO persbericht op heeft gesteld, of dat heeft laten doen, is het niet voor iedereen duidelijk wat het nut er nu van is. Om dat te begrijpen is het van belang om iets meer van linkbuilding af te weten. Zo zullen de online kranten het persbericht waarschijnlijk overnemen of gebruiken en op die manier links plaatsen naar uw website. Wanneer die links afkomstig zijn van gerespecteerde bronnen zal Google dat oppikken en u belonen met een betere positie binnen de zoekresultaten. Een SEO persbericht draagt wat dat betreft bij aan uw zoekmachine optimalisatie, door positief uit te werken op uw linkbuildingstrategie. Zorg er dus voor dat u een nieuwswaardig SEO persbericht op laat stellen, dat de regionale en eventueel landelijke kranten over zullen nemen, inclusief de link naar uw website.