Patrick Wessels 18 juli 2011

Hoe SEO uw productwebsite kan helpen

Webteksten zijn voor veel mensen een belangrijke vorm van informatie. Het is dan ook niet gek dat men tegenwoordig eerst het internet afspeurt op zoek naar informatie, voordat er bijvoorbeeld naar een winkel wordt gegaan. Wanneer u een webshop heeft is het dan ook een goed idee om in ieder geval te zorgen voor voldoende productinformatie. Daarnaast brengen de teksten op uw website nog een ander belangrijk voordeel met zich mee; uw website wordt er een stuk SEO vriendelijker op.

Hoe kan SEO uw productwebsite helpen?

Het beschrijven van uw producten zorgt enerzijds voor interessante informatie voor uw bezoekers, maar kan anderzijds ook gunstig werken met betrekking tot de vindbaarheid binnen zoekmachines. De SEO (Search Engine Optimization) kwaliteit loopt namelijk snel op wanneer u de producten op een goede manier beschrijft, aan de hand van een aantal keywords. Kies bijvoorbeeld per product voor een tekst van 200 woorden, waarin u de eventuele merknaam en aanwezige synoniemen goed naar voren laat komen, in combinatie met het hoofdkeyword.

Producten met een SEO tekst, en verder?

Naast SEO teksten voor uw producten valt er meer te beschrijven. Zo blijkt uit de praktijk dat websites die SEO teksten op laten stellen per categorie hier ook daadwerkelijk beter op scoren. Probeer het zelf maar eens met de volgende zoekwoorden: ‘horloges’ en ‘horloges juwelier’. Het gaat in de beide gevallen om een product dat weinig tot niets met het internet te maken heeft. U komt terecht op (18 juli 2011) www.horloges.nl en www.trendjuwelier.nl. Op deze websites zijn zowel de producten als de categorieën voorzien van SEO teksten. Zo kunt u uw webshop op de voor u bekende manier blijven presenteren, maar kunt u boven, onder of tussen de producten teksten toevoegen waarmee u meer bezoekers kunt trekken.

Kosten van de SEO teksten

Als ondernemer bent u natuurlijk benieuwd naar de kosten van de SEO teksten voor uw producten en categorieën. De totale kosten hangen sterk af van het aantal teksten, maar voor €100 tot €200 bent u over het algemeen al voorzien. Uiteraard is dit bovendien een investering, die u met het verhoogde aantal bezoekers en conversies zelf terug kunt gaan verdienen.