Patrick Wessels 07 juli 2011

Wat een SEO tekstschrijver u te bieden heeft

SEO, SEM, ROI; het zijn zomaar wat online afkortingen die steeds vaker opduiken. Binnen de tekstschrijversbranche is het vooral SEO die de boventoon voert. Het lijkt me dan ook een goed idee eens nader naar deze afkorting te kijken en er op die manier achter te komen hoe dit u van dienst van zijn, of wat u er in het algemeen mee kunt. Wat de meeste technieken op het internet betreft is de kennis ervan vaak de sleutel naar het succes.

Wat is SEO?

SEO staat allereerst voor Search Engine Optimization. In goed Nederlands wordt dit over het algemeen vertaald als ‘zoekmachineoptimalisatie’. SEO is veel breder dan de meeste mensen die er wel eens van hebben gehoord denken en gaat dan ook over alle mogelijkheden om de positie van een bepaalde website binnen de zoekresultaten te verbeteren. Dat is een lange zin met veel informatie, maar betekent eigenlijk niets anders dan: meer bezoekers. SEO kan indirect zorgen voor meer traffic naar een bepaalde website, waarmee het eigenlijk meteen duidelijk is waarom zoveel mensen hier gebruik van willen maken.

Waarom een SEO tekstschrijver?

Als gezegd zorgt een SEO tekstschrijver er indirect voor dat er meer bezoekers naar een website worden getrokken. Nu zijn er natuurlijk meer methoden om dit te doen, waaronder het plaatsen van advertenties (SEM [Search Engine Marketing], wanneer dit binnen zoekmachines gebeurt). Het grote voordeel van een SEO tekstschrijver is echter dat het een constante stroom bezoekers op zal leveren, waardoor het een eenmalige investering is met een lange levensduur. Door de teksten van uw website eenmalig SEO-vriendelijk op te laten stellen kunt u hier langere tijd van profiteren. Bovendien is het vaak een stuk voordeliger dan het laten plaatsen van advertenties.

Succes op de lange termijn

Een SEO tekstschrijver is aan de andere kant natuurlijk geen wonderdokter. Zo is het haast onmogelijk om door middel van SEO teksten direct meer bezoekers te trekken. Het is veel meer een onderdeel van de totale optimalisatie van de website, waardoor u in ieder geval geen kansen mis zal lopen. Zo kunt u er door middel van een SEO tekstschrijver voor zorgen dat Google, Yahoo en Bing uw website als prettig zullen ervaren en dit belonen met een hogere ranking binnen de zoekresultaten.

Wat doet een SEO tekstschrijver concreet?

Een SEO tekstschrijver richt zich heel concreet op het plaatsen van de gewenste keywords binnen de teksten op uw website. Zo zal hij of zij ervoor zorgen dat de keywords waarop u gevonden wilt worden terugkomen in de titel, eventuele subtitels en daarnaast natuurlijk op de beste plaatsen binnen een tekst. Als SEO tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het kiezen van de juiste locaties, zodat u profiteert van een optimaal resultaat.