SEO content tips: 5 technieken om online meer te bereiken

Je zoekt de beste SEO content tips, zodat je daar zelf mee aan de slag kunt? Met deze 5 technieken kun je online meteen meer bereiken. Het helpt je sterke SEO teksten te schrijven, zodat je jouw website hoger in Google krijgt voor de zoektermen die voor jou belangrijk zijn.

Let op: ik heb sinds kort een nieuwe website. Het design werkt nog niet overal even goed, dus daar wordt aan gewerkt!

5 SEO content tips

Pas deze 5 SEO content tips toe, om organisch meer bezoekers naar jouw website te trekken:

 • – Houd het onder één dak
 • – Schrijf met structuur
 • – Deel content via sociale media
 • – Verzamel waardevolle backlinks
 • – Houd de statistieken bij

1. Houd het onder één dak

De belangrijkste tips? Houd het onder één dak als je geoptimaliseerde content schrijft. Natuurlijk kun je gastblogs schrijven voor andere platformen. Je bouwt dan aan je zichtbaarheid, maar niet automatisch aan de vindbaarheid van jouw website.

Ik schreef in het verleden artikelen voor onder andere FrankWatching en Marketingfacts. Het verbeterde mijn vindbaarheid niet (direct), maar leverde wel veel exposure op. Wil je jouw website hoger in Google krijgen? Publiceer dan binnen jouw eigen domein. En kies daarbij voor www.website.nl/blog in plaats van blog.website.nl, om te voorkomen dat Google het behandelt als een subdomein.

Tip: toch extern publiceren, mét positieve invloed op jouw eigen vindbaarheid? Zorg ervoor dat je een (do-follow) link mag plaatsen naar jouw eigen domein.

2. Schrijf met structuur

Natuurlijk is het belangrijk om relevant, waardevol en interessant te schrijven. Minstens zo belangrijk is het om structuur aan te brengen. Dat geldt op 2 verschillende niveaus:

 • – In de content

  Bouw jouw content op met een intro, daarna de body en vervolgens de conclusie. Gebruik paragrafen en tussenkoppen, net als opsommingen waar dat nuttig is. Je lezers houden ervan en Google zal je ervoor belonen met een betere vindbaarheid.
 • – Op de website

  Waar plaats je welke content? Eén van de belangrijke vragen over de structuur van jouw website. Gebruik onderlinge interne links om er een samenhangend geheel van te maken, dat zowel bezoekers als de zoekmachines snappen.
  Tip: gebruik een SEO kennisbank, waarmee je bouwt aan jouw online autoriteit.

3. Deel content via sociale media

Google kijkt goed naar de SEO website content die je publiceert, net als het bereik dat je daarmee hebt. Deel jouw artikelen via de sociale media, om daarvoor meer aandacht te genereren. De mate van ‘buzz’ die je creëert heeft invloed op het effect op de vindbaarheid. Hoe meer mensen je ermee bereikt, des te groter de invloed en des te sneller de vindbaarheid van jouw website verbetert.

4. Verzamel waardevolle backlinks

Zoekmachine-optimalisatie bestaat uit 3 belangrijke pijlers. Schrijf teksten op basis van de SEO content tips en zorg ervoor dat het voor anderen aantrekkelijk wordt om daar een link naartoe te plaatsen.

Gebruik lijstjes met tips (zoals dit artikel), voeg een infographic en een video toe of verwijs naar andere interessante artikelen om er een complete gids van te maken. Naarmate je meer waarde toevoegt wordt het voor anderen interessanter om er naar te linken. Dat levert backlinks op, zodat je bouwt aan de online autoriteit van zowel het artikel als jouw website als geheel.

5. Houd de statistieken bij

Uiteindelijk wil je natuurlijk weten wat je met de SEO content tips bereikt. Het is allereerst een goed idee om de optimalisatie te checken. En houd daarna bij of het artikel goed scoort.

Gebruik bijvoorbeeld Google Analytics en Webmaster Tools, waarmee je in de gaten houdt welke pagina’s op jouw website het goed doen. Blijken bezoekers vooral bepaalde onderwerpen aan te klikken? Houd daar rekening mee in relatie tot de zoektermen waarvoor je optimaliseert. Op die manier beantwoord je met waardevolle content aan een belangrijke vraag bij jouw doelgroep. De beste combinatie, waarmee je hoog scoort in Google op de termen die jouw potentiële klanten veel gebruiken.

SEO website content: aan de slag

En ging dit allemaal een beetje te snel, maar wil je wel graag werken aan goede SEO website content? Ik licht je de tips graag wat verder toe, of ga daar voor jou mee aan de slag. Neem contact met me op, ik hoor graag van je.