Patrick Wessels 06 mei 2019

SEO website content en meer: 3 pijlers van goede organische vindbaarheid

SEO website content laten schrijven? Een belangrijk element voor betere organische vindbaarheid, waarmee je jouw website hoger in Google krijgt. Toch is het niet de enige pijler. Wil je beter vindbaar worden (en ben je niet zo’n eigenwijze tekstschrijver als ik)? Gebruik dan de 3 belangrijke pijlers voor SEO optimalisatie.
Met goede content voor de website sluit je de content-gaps en werk je stap-voor-stap aan betere organische vindbaarheid. De volledige effecten van die teksten laten gemiddeld genomen een paar maanden op zich wachten, iets dat je met een bredere aanpak gelukkig kunt versnellen.

SEO optimalisatie: 3 belangrijke pijlers

Wil je werken aan de SEO optimalisatie van jouw website? Je hebt daar 3 belangrijke pijlers voor nodig:

  • Content voor de website
  • Links van websites met autoriteit
  • Vlekkeloze website-techniek

Content voor de website

Ik ben SEO tekstschrijver, dus voor mij begint het natuurlijk met de SEO website content. Goede teksten creëren waarde, zijn relevant en dragen op die manier bij aan een betere vindbaarheid. Met de juiste teksten komt jouw website hoger in Google, zoals ik dat ook zelf sta als je zoekt naar ‘seo tekstschrijver’, ‘seo schrijver’ of ‘seo webteksten’.
Alleen als je net zo eigenwijs bent als ik probeer je de vindbaarheid op te bouwen met alleen tekst, zonder gebruik te maken van linkbuilding en technische SEO-optimalisatie. Het heeft me daardoor een paar jaar gekost om met de verschillende zoektermen hoog in de zoekresultaten te komen, maar het bewees ondertussen voor mezelf wel dat de aanpak werkt.
Natuurlijk kun je zelf aan de slag met een paar SEO content tips of met de aanwijzingen uit mijn gratis e-book, maar verstandiger is het om je op alle 3 de pijlers te richten. Laat een zoekwoordenonderzoek doen, laat een contentplan maken en laat SEO teksten schrijven. Zorg er daarna (of daarnaast) voor dat je ook aandacht besteedt aan jouw online autoriteit en de techniek van de website. Met die aanpak haal je het snelste resultaat.

Links van websites met autoriteit

Google houdt van waardevolle content voor bezoekers, waarmee je hen een belangrijke dienst bewijst. Je geeft antwoord op concrete vragen, deelt jouw visie of legt uit over de producten die je verkoopt en de categorieën die je hanteert. Toch is die SEO website content niet voldoende om het verschil te maken.
De zoekmachine gebruikt veel meer aanwijzingen om de waarde van een pagina te bepalen. Heel belangrijk zijn bijvoorbeeld de links vanaf andere websites naar die van jou. Dit noemen we de online autoriteit, aan de hand waarvan Google inschat hoe belangrijk anderen jouw website en jouw content vinden. Vergelijk het met de kring tijdens een verjaardag, waar anderen je bepaalde bedrijven aanraden om zeker eens te gaan kijken of om zaken mee te doen. Google gebruikt links vanaf andere websites om vast te stellen hoe hoog jouw website in de zoekresultaten zou moeten staan.
Tip: uiteraard kan ik je als tekstschrijver niet van dienst zijn met het vergaren van links vanaf andere websites. Wel werk ik daarvoor regelmatig samen met een goede linkbuilder, waardoor we dit als team voor je kunnen aanpakken.

Vlekkeloze website-techniek

Hoe goed de content ook is en hoeveel waardevolle links van andere websites je ook hebt verzameld, als jouw eigen website traag laadt of slecht werkt zal Google je daar nooit optimaal voor belonen. De zoekmachine wil gebruikers de best mogelijke online ervaring bieden. Dat vraagt om een website die razendsnel werkt en technisch perfect werkt.
Laat een technische scan uitvoeren of schakel een specialist in die de technische elementen van jouw website kan optimaliseren. Dat is belangrijk voor zowel webshops als andere websites, om gebruikers online de beste ervaring te kunnen bieden. Dat is iets dat Google feilloos herkent, waardoor jouw SEO website content en verzamelde waardevolle backlinks goed tot hun recht komen.
Tip: ook de technische optimalisatie is totaal niet mijn cup-of-tea. Wel werk ik samen met een specialist die je daar goed mee van dienst kan zijn, vanaf een globale scan tot aan de puntjes op de ‘i’.

SEO website content laten schrijven

Aan de slag met SEO website content of benieuwd hoe je de organische vindbaarheid op basis van alle 3 de pijlers kunt gaan verbeteren? Ik help je graag jouw website hoger in Google te krijgen, zowel met goede SEO teksten als binnen een team van specialisten voor het complete plaatje.
Wil je eens kennismaken of heb je specifieke vragen? Neem contact met me op, ik hoor graag van je.