Patrick Wessels 14 oktober 2019

SEO tekstschrijver gezocht: kun je het niet gewoon zelf?

Een SEO tekstschrijver gezocht voor jouw website of webshop? Of je die nodig hebt is natuurlijk maar de vraag, omdat je ook heel veel zelf kunt. Als je er de tijd en motivatie voor hebt (en je over een beetje schrijftalent beschikt) kun je SEO goed onder de knie krijgen.

Dat wat een tekstschrijver voor SEO voor je doet kun je misschien wel gewoon zelf, toch? Dat levert je meteen drie belangrijke voordelen op:

  • Bespaar de kosten van een professional
  • Krijg SEO zelf beter onder de knie
  • Benut jouw kennis van de producten of diensten

Bespaar de kosten van een professional

Goede vindbaarheid voor jouw website in Google is goud waard, omdat het je ‘gratis’ nieuwe bezoekers en potentiële klanten oplevert. Eenmaal hoog in de zoekresultaten ben je uitstekend zicht- en vindbaar met de voor jou belangrijke zoektermen. Een investering die zich dubbel en dwars terugbetaalt, maar wel een investering die je eerst moet doen.

Een goede SEO tekstschrijver is niet bepaald gratis. Natuurlijk profiteer je daarmee van uitgebreide kennis en ervaring, maar is het niet beter om het eerst zelf een keer te proberen? Met name tijdens de opstartfase van jouw bedrijf is het lastig om daar (veel) budget voor vrij te maken.

Wat zegt de tekstschrijver? 
Natuurlijk ben ik je graag van dienst met SEO teksten voor jouw website. Tegelijkertijd vind ik het belangrijk om het direct goed, grondig en op basis van een doordachte strategie aan te pakken. Dat vraagt om een zoekwoordenonderzoek, een contentplan en een combinatie van landingspagina’s, blogs en/of teksten voor de menu-pagina’s. Soms is het beter om het eerst zelf te doen, en later alsnog de stap te nemen naar professionele teksten.

SEO krijg je wel onder de knie

SEO hoeft niet moeilijk te zijn, zolang je je beperkt tot het on-page gedeelte tijdens het schrijven. Je hoeft je (nog) niet bezig te houden met de technische aspecten, waardoor het goed overzichtelijk blijft.

Tip: SEO krijg je wel onder de knie, maar enig schrijftalent is wel handig. Vind je het lastig om stukken te schrijven? Dan is het belangrijk om je eerst daarop te richten, zodat je daar jouw SEO-kennis aan kunt toevoegen.

Met een paar handige tips maak je van een goede tekst eenvoudig een SEO-waardige versie. Je optimaliseert jouw content voor belangrijke zoektermen, waarmee je ervoor zorgt dat Google jouw website beter op zal pakken.

Google wordt steeds beter in het herkennen van zoektermen in jouw content. Dat betekent dat je vooral waardevolle content dient te schrijven. Met een klein beetje aandacht voor goede SEO werk je ondertussen aan de vindbaarheid, in ieder geval op basisniveau. En bijkomend voordeel? Door je verder te verdiepen in SEO snap je in het vervolg ook beter wat de professionals voor je doen, als je daar budget voor hebt en mee aan de slag kunt.

Jij kent jouw diensten of producten het best

Veel klanten vragen me hoe ik goede teksten ga schrijven over hun producten of diensten. Dat is inderdaad een van de belangrijkste uitdagingen, omdat jij daar de beste kennis van hebt. Jij weet precies wat je aanbiedt, hoe dat werkt en waarom het uniek is ten opzichte van het aanbod bij anderen.

Die diepgaande kennis is belangrijk voor het schrijven van goede teksten. Met een tekstschrijver kun je interviews plannen of zorgen voor uitgebreide briefings. Dan is het natuurlijk veel makkelijker om de teksten gewoon zelf te schrijven. Je bespaart je de moeite om alle kennis over te brengen op de schrijver, waardoor je daar veel efficiënter mee aan de slag kunt. En twijfel je of de teksten goed genoeg zijn? Het is altijd voordeliger om die uiteindelijk na te laten kijken dan ze volledig te laten schrijven.

SEO tekstschrijver gezocht: goed samenwerken

Toch een SEO tekstschrijver gezocht en benieuwd hoe je de samenwerking het best aanpakt? Zorg in ieder geval voor een goede briefing, waarmee je de basis legt voor sterke teksten zoals je ze zelf niet had kunnen schrijven.

Benieuwd naar de mogelijkheden om het samen te doen of wil je met een professional aan de slag om jouw website hoger in Google te krijgen? Neem contact met me op, ik hoor graag van je.