Patrick Wessels 02 mei 2016

Slim gebruik maken van UberSuggest: inspiratie opdoen voor blogartikelen

Zit er een deadline aan te komen, maar weet je niet goed waar het deze keer over te hebben in het blogartikel? De vindbaarheid van je website verbeteren door middel van de juiste zoekwoorden in SEO teksten? In de beide gevallen is het een goed idee om gebruik te maken van UberSuggest. Het is een gratis tool die je eenvoudig online kunt gebruiken. De tool helpt je om inspiratie op te doen. Aan de hand daarvan kun je nieuwe blogartikelen schrijven of een zoekwoordenanalyse maken.

Inspiratie voor blogartikelen

De tool werkt ontzettend eenvoudig. Surf naar de website van UberSuggest en wijzig desgewenst de taal naar ‘Dutch/ Netherlands’. Vul vervolgens een algemeen zoekwoord in. Kies bij voorkeur voor short-tail zoekwoorden bestaande uit 1 of 2 woorden. Dat kan dus gewoon in het Nederlands.
De tool zal even tijd nodig hebben om de beste extensions bij de zoekterm te vinden. Na enkele seconden zal er een lijst met ‘Keywords found’ verschijnen. De lijst start met een aantal zoekwoordcombinaties uit de Google Suggesties. Dat zijn de termen die je helpen een semantisch samenhangend verhaal te schrijven zoals Google dat waardeert. Gebruik die termen bijvoorbeeld als tussenkoppen in het artikel dat je schrijft.
Er volgt daarna een overzicht met termen op volgorde van het alfabet. Het gaat om termen op basis van extensies met de getoonde beginletter. Je zal in de meeste gevallen minimaal zo’n 50 suggesties krijgen. Dat betekent dat je met UberSuggest eenvoudig inspiratie kunt opdoen. De Word Cloud op het tweede tabblad geeft je een beeld van de kracht van de verschillende termen, al is dat niet direct van belang wanneer je de komende tijd voor meer blogartikelen rondom je zoekterm wilt gaan zorgen. Je kunt ze in plaats daarvan gewoon stuk voor stuk afwerken.

Zoekwoorden voor SEO teksten

Je kunt de suggesties van UberSuggest op twee verschillende manieren gebruiken. Zoek je naar geschikte zoekwoorden voor je SEO teksten, bijvoorbeeld in de vorm van blogartikelen? Dankzij de verschillende termen kun je eenvoudig inspiratie opdoen voor nieuwe artikelen. De extensies helpen je om nieuwe onderwerpen vast te stellen, aan de hand waarvan je voor een brede SEO optimalisatie kunt zorgen.
Maak een lijst met geschikte termen die je kunt gebruiken voor nieuwe onderwerpen. Sommige termen zullen min of meer overeenkomen, dus probeer die samen te pakken. Aan de hand van die lijst kun je de komende weken vooruit met nieuwe blogartikelen of krijg je een goed beeld van de landingspagina’s die je kunt gaan maken. UberSuggest helpt je wat dat betreft te brainstormen over een bepaald centraal onderwerp voor je SEO teksten.

Analyse van zoekwoorden

Wil je de huidige websiteteksten optimaliseren of door middel van hard-geoptimaliseerde blogartikelen en landingspagina’s aan de slag? In dat geval kan UberSuggest het beginpunt vormen. Je kunt inspiratie opdoen, zodat je een groot aantal termen op een rij hebt. Vervolgens is het verstandig om die termen stuk voor stuk in de Google Zoekwoordplanner. Die helpt je vervolgens om per zoekwoordcombinatie te bepalen hoeveel volume erop zit en met welke concurrentie je te maken hebt.
UberSuggest kan je wat dat betreft op verschillende manieren helpen. Het is een tool om heel handig inspiratie op te kunnen doen voor nieuwe SEO teksten en blogartikelen. Daarnaast kun je het gebruiken als basis om vervolgens van de zoekwoordcombinaties te bepalen in hoeverre ze interessant zijn voor je SEO optimalisatie.
Meer weten over het gebruik van UberSuggest of hoe ik tot m’n blogartikelen en SEO optimalisaties kom? Neem contact op, ik hoor graag van je.