Patrick Wessels 31 augustus 2020

De beste landingspagina door een SEO tekstschrijver: dit brengt je bovenaan in Google

De beste landingspagina laten schrijven en daarmee helemaal bovenaan in Google komen? Ik schreef voor Jesse van Doren een pagina voor de zoekterm [spreker gezocht] en creëerde de SEO-content voor de dekbed-pagina van Dekbed-Discounter. Met als belangrijkste en meest waardevolle zoekterm? Gewoon [dekbed] natuurlijk! 

En in die lijn vroeg bijvoorbeeld webbureau Jun-e-Jay me om aan de slag te gaan voor [wordpress website laten maken]. Iets dat nog wat werk nodig heeft, bijvoorbeeld door linkbuilding toe te voegen. Voor meer online autoriteit, waarmee de SEO-tekst beter tot z’n recht komt. 

Wat is een landingspagina?

Zoals je merkt kan een landingspagina verschillende vormen hebben, bijvoorbeeld als:

 • Menu- of dienstenpagina
  Jesse van Doren is beschikbaar als (wat mij betreft een uitstekende!) spreker. Het is voor hem een belangrijke dienst, daarom is de vindbaarheid essentieel voor z’n online succes.
 • Categoriepagina
  In webshops zoals die van Dekbed-Discounter. Waar de belangrijkste categorieën vragen om sterke teksten die de vindbaarheid verbeteren.
 • Specifieke pagina
  Sterk gericht op SEO, zonder te verdrinken in een teveel aan zoektermen. Voor een specifieke zoekterm, zoals het laten maken van een WordPress-website door Jun-e-Jay. 

Wil je een landingspagina laten schrijven? Het kan om ieder type pagina gaan, als je er bezoekers op wilt laten landen. Zodra die zoeken in Google, en hopelijk op jouw website uitkomen.

Curated content: het beste van wat er beschikbaar is

Maar, hoe kom je bovenaan in Google? Dat vraagt om curated content. In meer en meer branches bevatten de eerste 10 zoekresultaten voor belangrijke zoektermen al ontzettend waardevolle informatie. Dus simpelweg uitleggen wat een spreker doet, welke soorten dekbedden er zijn of hoe een WordPress-website werkt is niet meer voldoende.

Het is in plaats daarvan belangrijk om een stap verder te gaan. Met content die sterker is dan het beste wat er beschikbaar is. Door te cureren, en het vervolgens beter te doen dan alle bestaande zoekresultaten. 

Hoe je dat aanpakt? Met deze 3 tips kom je een heel eind:

 • Lange landingspagina: uitgebreide content
 • Afbeeldingen, video’s en meer
 • SEO tekstschrijver zonder optimalisatiedrang

1. Lange landingspagina: uitgebreide content

Dat er online niet gelezen zou worden blijkt keer op keer onzin te zijn. Omdat langere artikelen meer backlinks verzamelen en dus op meer waarde geschat worden dan korte(re) teksten. En ook al is de lengte van een tekst volgens John Mueller van Google geen ranking-factor, feit blijft dat de langere artikelen gemiddeld beter scoren in de zoekresultaten.

Belangrijke voorwaarde is daarbij dat het gaat om sterke content. Op een landingspagina die een SEO tekstschrijver schrijft, met de bezoeker altijd op de eerste plaats. Door daadwerkelijk waarde toe te voegen, met een interessant, relevant en waardevol stuk. Alleen op die manier is het voor de lezer de moeite waard en wellicht zelfs genoeg om het met anderen te delen.

Tip: werken aan uitgebreide content? Kies een voldoende breed onderwerp. Met meerdere invalshoeken, perspectieven of subonderwerpen die je kunt uitwerken.

Voor Findio werk ik bijvoorbeeld aan landingspagina’s om een auto te financieren. We werken een algemeen stuk uit, net als informatie over de beschikbare modellen, uitleg over hoe een online aanvraag werkt en tips om een specifiek model te financieren. Waardevolle informatie met concrete uitleg, waar de lezer daadwerkelijk wat aan heeft.

2. Afbeeldingen, video’s en meer

Tekst is fantastisch. Tenminste, dat is wat ik als tekstschrijver natuurlijk vind en hoe je het waarschijnlijk van mij had verwacht. En toch is het niet alles, ook al had ik dat liever anders gezien.

Een sterke tekst is een goed begin (en bij mij op de website voldoende, daarvoor ben ik eigenwijs genoeg). Een sterke landingspagina heeft vervolgens ontzettend veel aan afbeeldingen, een infographic, een video en andere vormen van verrijkende content.

Kun je relevante links toevoegen, een schets maken van hoe het werkt of de theorie uitleggen met een animatievideo? DOEN! Het is de beste manier om de bezoeker meerwaarde te bieden. Op een landingspagina voor producten, voor diensten of om een belangrijk concept uit te leggen. En daarmee de beste informatie aan te bieden, door een stap verder te gaan dan wat de SEO tekstschrijver heeft opgeschreven. 

Tip: begin met de tekst, om er daarna meer aan toe te voegen. Stem het af op de tekst, om de pagina verder te verrijken. En wil je het andersom doen? Zorg er dan voor dat je de tekstschrijver goed aangeeft wat de kern moet zijn en welke elementen je bijvoorbeeld verder uit wilt laten werken in de tekst. 

3. SEO tekstschrijver zonder optimalisatiedrang

Heb je eigenlijk wel een SEO tekstschrijver nodig om de beste landingspagina te schrijven? Het wordt steeds belangrijker om vooral goede content te publiceren. Waar de bezoeker iets aan heeft, en waarvan Google herkent waar het over gaat en wat de toegevoegde waarde is.

Wat dat betreft zou je beter een ‘tekstschrijver’ kunnen zoeken. En toch is dat helaas nog niet altijd voldoende. Bijvoorbeeld als je met de landingspagina’s wilt optimaliseren voor heel specifieke zoektermen. En als je meerdere pagina’s wilt laten schrijven, die naast elkaar moeten kunnen bestaan.

Een tekstschrijver met verstand van SEO voorkomt dat de pagina’s elkaar in de weg zitten (kannibaliseren) en garandeert dat zowel de hoofdzoekterm als de belangrijke aanvullende zoektermen er goed in worden verwerkt. In de juiste hoeveelheid en op de belangrijke plaatsen, om het Google makkelijker te maken de pagina goed te analyseren. 

Tegelijkertijd is het belangrijk om een SEO tekstschrijver te kiezen zonder een te sterke optimalisatiedrang. Niemand zit te wachten op een landingspagina met te veel zoektermen. Omdat het om de waarde voor de bezoeker moet gaan. En de zoektermen altijd ondergeschikt zijn. Door ze een plek te bieden als de tekst dat toelaat, om te optimaliseren terwijl er waarde wordt toegevoegd voor iedereen die de tekst straks zal lezen.

Landingspagina laten schrijven: SEO tekstschrijver

Wil je de beste landingspagina laten schrijven door een SEO tekstschrijver die weet wat daarvoor nodig is? Ik ben benieuwd met welke zoekterm je graag beter gevonden zou willen worden. Neem contact met me op, dan leg ik je graag meer uit over m’n werkwijze.