Patrick Wessels 22 april 2012

Het nut van goede SEO landingspages

Op het internet is er sinds de opkomst van Google een hoop veranderd. Er vonden veranderingen plaats waar we inmiddels een aantal jaren aan gewend zijn, maar aan de andere kant zijn er bijvoorbeeld ook de landingspagina’s bijgekomen. Zo is het voor verreweg de meeste gebruikers niet meer dan normaal om een zoektocht naar een product of dienst te starten door naar een zoekmachine als Google te surfen, maar hebben we aan de andere kant minder ervaring met goede landingspages. Juist die SEO landingspages kunnen ervoor zorgen dat het als websitebeheerder mogelijk is een groot publiek aan te spreken.

Wat is een goede SEO landingspage?

Een goede SEO landingspage voldoet aan een aantal voorwaarden. Zo dient de tekst informatief van aard te zijn, eventueel gecombineerd met een overtuigende ondertoon. Op die manier zorgt u ervoor dat bezoekers ook daadwerkelijk vinden waar ze naar op zoek waren. Met behulp van de overtuigende elementen binnen de tekst zorgt u bovendien voor de uiteindelijke conversie. Daarnaast is een goede SEO landingspagina zo opgebouwd dat een zoekmachine als Google de website waardeert met een goede positie binnen de zoekresultaten, wanneer er op het main keyword gezocht wordt. Een landingspagina over ‘hoe schrijf je SEO webteksten’, dient daarom geoptimaliseerd te zijn op deze reeks van woorden en daarnaast informatief van aard te zijn. Op die manier bent u als website eigenaar zowel relevant, interessant als SEO-technisch slim bezig.

Hoe integreer ik mijn SEO landingspages in mijn website?

Zodra de SEO landingspagina’s zijn aangemaakt is het natuurlijk van belang om die op de juiste manier in uw website te integreren. U kunt dit het best doen door een apart gedeelte op de homepage te reserveren en daar de titels te plaatsen. Met name de onderste delen van de pagina zijn interessant. U heeft zo de mogelijkheid om links aan te brengen vanaf de homepage, terwijl de informatie netjes ‘below the fold’ wordt weergegeven. Uw bezoekers komen er niet snel mee in aanraking, terwijl Google het aan de andere kant wel op zal pikken. Door op die positie links aan te brengen naar de SEO landingspages is het niet nodig om ze in uw menu-structuur op te nemen en zorgt u voor de ideale toepassing hiervan.

SEO landingspages als deuren naar uw website

Het uiteindelijke nut van de SEO landingspages valt terug te vinden in het feit dat het als het ware ‘deuren’ zijn, die naar uw website leiden. Zodra een internetgebruiker op zoek gaat naar informatie over hoe een SEO tekst geschreven dient te worden kan hij of zij de woorden ‘hoe schrijf je SEO webteksten’ gebruiken. Zodra uw website dan binnen de zoekresultaten van Google verschijnt is er een deur ontstaan. Door deze aan te klikken komt de bezoeker op uw website, om vervolgens op zoek te gaan naar een specifieke dienst, of een bepaald product. Met behulp van een groot aantal SEO landingspagina’s zorgt u er dus voor dat bezoekers op basis van allerlei verschillende (relevante) keywords op uw website terecht kunnen komen.