Patrick Wessels 07 mei 2012

Succesvol SEO bloggen met de juiste opbouw en plugins

SEO bloggen is niet moeilijk, maar om alles eruit te halen wat erin zit is het wel verstandig om je in ieder geval zoveel mogelijk op de feiten te baseren. Op het gebied van SEO en bloggen bestaan er geen garanties, maar je kunt er wel voor zorgen dat je een aantal ‘best practices’ volgt. Zo maak je in ieder geval de meeste kans om opgepikt te worden door Google en op basis daarvan traffic op te gaan bouwen.

Blog en SEO

Bloggen kun je over praktisch ieder onderwerp. Daarnaast kun je een SEO optimalisatie voor ieder gewenst keyword en ieder onderwerp uitvoeren, waardoor je wat dat betreft alle kanten op kunt. Door de twee factoren op de juiste manier samen te voegen zorg je ervoor dat je interessante blogposts schrijft (deelt) en er daarbij ook nog voor kunt zorgen dat Google ze op zal pikken. SEO bloggen vormt wat dat betreft een combinatie van de juiste inzichten op het gebied van Search Engine Optimization en het vertellen van een interessant verhaal.

Blogpagina opbouwen

Om het SEO bloggen optimaal onder de knie te krijgen is het allereerst van belang om ervoor te zorgen dat je wat weet van on-page optimalisatie. Op SEOmoz heeft men de talloze factoren voor je op een rij gezet, zodat je een perfecte on-page optimalisatie uit kunt voeren. Je hoeft uiteraard niet alle elementen toe te passen. Door in ieder geval de keywords goed toe te passen en de headlines (vooral H1) goed te implementeren kom je al een heel eind met het SEO bloggen.

De juiste plugins voor WordPress

[social_share/]
Daarnaast bestaat het SEO bloggen natuurlijk uit een deel bloggen, waardoor het van belang is om dat goed op poten te zetten. Met WordPress lukt dit over het algemeen het meest gemakkelijk, zeker in combinatie met de juiste plugins. Bij SearchEngineJournal heeft men een alleraardigst stuk geschreven waarin een aantal heel praktische tips staan om direct goed van start te gaan met bloggen. Zo kun je effectief gaan SEO bloggen en zal je zien dat je structureel meer bezoekers aan zal gaan trekken.