Patrick Wessels 03 juli 2012

Training: SEO teksten schrijven

Wil je zelf SEO teksten leren schrijven, of ben je benieuwd wat hierbij van belang is? Wat zijn de elementen waar je rekening mee dient te houden, wat is er toegestaan en hoe zorg je ervoor dat je bovenaan de zoekresultaten verschijnt? Leer denken als Google, SEO geoptimaliseerde teksten te herkennen én schrijven en je doelgroep uitstekend aan te spreken. Zorg ervoor dat je goed scoort binnen de organische resultaten en kom meer te weten over het algoritme waarmee Google werkt om sites te rangschikken.
SEO is momenteel een hot item binnen de wereld van het internet, maar hoe ga je er op de juiste manier mee om? Ik merk dat steeds meer ondernemers, werknemers en andere nieuwsgierigen met deze vraag worstelen en behoefte hebben aan praktische tips. Kies voor een zeer concrete training, met voorbeelden, adviezen en natuurlijk een flinke dosis enthousiasme.

Inhoud van de training: SEO teksten schrijven

[bulleted_list style=”check”]

  • SEO best practices: hoe zorg je voor een goede visie?
  • Plan van aanpak: hoe ga je zelf van start?
  • Zoekwoordenonderzoek: schat volume en concurrentie in
  • Meta teksten: handige tips en bekende valkuilen
  • Overoptimalisatie: schrijf altijd voor je bezoeker
  • Optimaliseren van bestaande content

[/bulleted_list]

De ideale deelnemer voor de training

Je schrijft teksten voor websites, je bent redacteur voor een grote website of je hebt wellicht je eigen website die je graag beter vindbaar wilt maken. Je hebt wat ervaring met en kennis van het schrijven op het web en je weet hoe je met een CMS als WordPress om dient te gaan. Je hebt eventueel wel eens wat gedaan met HTML en je hebt eens gekeken naar webanalytics, maar daar ken je nog niet direct het naadje van de kous van.

Wie geeft de training?

Ik geef de training zelf, als professionele SEO tekstschrijver. Ik heb de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met SEO teksten en heb letterlijk miljoenen woorden voor bijna 600 verschillende klanten geschreven. Bekijk mijn blog en mijn referenties en zoek eens op ‘SEO tekschrijver‘, of op ‘geld lenen‘ in de Belgische variant van Google (ik help Geldbank.be op het gebied van SEO). Bovendien heb ik zowel tijdens mijn studie International Business & Management aan de Universiteit Maastricht en mijn master Economic & Consumer Psychology aan de Universiteit Leiden veel ervaring opgedaan met het geven van aansprekende presentaties, op basis waarvan je direct zelf aan de slag kunt.

Programma van de training: SEO teksten schrijven

9:00 uur: inloop en kennismaking
9:30 uur: start ochtendprogramma
[hr]

Wat is SEO?

Search Engine Optimization; hoe gebruiken we het en waar komen we het tegen? Hoe belangrijk is content eigenlijk en hoe zorg je ervoor dat je goed vindbaar wordt, om meer bezoekers naar je website te trekken?

Concrete SEO optimalisatie

Welke titel kies je voor je teksten, hoe verwerk je daar het zoekwoord in en hoe vaak laat je de keywords terugkomen in de daadwerkelijke tekst? Welke interne links breng je aan en hoe lang dient een tekst te zijn?
[hr]
12:00 uur: lunch
12:30 uur: start middagprogramma
[hr]

Zoekwoordenonderzoek

Welke zoekwoorden gebruikt je doelgroep, hoe groot is het zoekvolume en hoe doet de concurrentie het? Slimme tips voor een zoekwoordenonderzoek dat verder gaat dan alleen het gebruik van de Google Keyword Tool

SEO trends

Hoe ontwikkelt Google zich als een zoekmachine en hoe hebben updates als Penguin, Panda en Panda 2.0 het landschap van SEO veranderd? Hoe kies je de juiste density en hoe schrijf je teksten voor je bezoekers?

SEO do’s en don’t

Praktische tips om toe te werken naar geoptimaliseerde SEO teksten en belangrijke waarschuwingen om bestraffingen vanuit Google te voorkomen. Hoe blijf je weg van duplicate content en wat is er maximaal toegestaan?

Aan de slag

Hoe maak je op dit moment gebruik van SEO, binnen je eigen organisatie? Wat gaat er goed en wat ga je de komende tijd veranderen om websites te optimaliseren? Leer van je mede-cursisten, zodat je direct aan de slag kunt.
[hr]
16:30: afsluiting van de dag en ruimte voor individuele vragen
 

Praktische informatie

Training: SEO teksten schrijven
Datum: 4 september 2013
Kosten: €375, exclusief Btw
Beschikbaarheid: Uitverkocht!
Inschrijven voor een volgende editie? Stuur me een mailtje via patrick@wessels-teksten.nl en ik zet je direct op de lijst!