Patrick Wessels 17 januari 2022

Sterke SEO teksten: update artikelen die goed scoren

Wie schrijft die blijft. Maar wat je schrijft, dat blijft online niet per sé hetzelfde.

Zoals je een boek herziet voor een nieuwe druk, zo kun je online artikelen updaten of aanpassen. Dus doe je nieuwe inzichten op? Doen zich andere toepasselijke situaties voor? Gebruik ze als aanleiding om jouw sterke SEO teksten een update te geven.

Update voor sterke SEO teksten

De sterkste SEO teksten hebben zich voor Google al een keer bewezen. Ze bieden waarde aan jouw lezers. Die waarde ga je verder vergroten, met een nieuwe update voor de content.

Log in (of maak een account aan) bij Google Search Console. Bekijk bij Prestaties (links in het menu) zowel de populaire zoekopdrachten waarop je gevonden wordt als de pagina’s die bezoekers het meest bezoeken (tweede tabblad). 

Ontdek welke pagina’s goed ranken. Lees ze nog eens na. En pas ze aan met recente updates of de nieuwe inzichten die je op deed. Of link naar andere pagina’s die daarop een mooie aanvulling vormen. Geef de SEO teksten een update, om de waarde voor jouw bezoekers verder te vergroten. 

Speel in op actualiteit

Ben je benieuwd hoe je jouw sterkste teksten voor SEO een goede update geeft? Speel bijvoorbeeld in op de actualiteit. Het vakgebied leert nog altijd snel bij, ook al bestaat dit meer dan 20 jaar.

Ik houd als SEO tekstschrijver bijvoorbeeld de ontwikkelingen bij op MOZ Blog, SearchEngineLand en SearchEngineJournal. En zie ik nieuwe ontwikkelingen? Dan verwijs ik daarnaar in de artikelen die bij mij op de site het best scoren. 

Deel up-to-date artikelen opnieuw 

Vervolgens deel je die geüpdatete artikelen natuurlijk opnieuw via social media. Genereer extra buzz via LinkedIn, Twitter, Facebook of ieder ander platform dat je daarvoor gebruikt. Vooral met een actuele update is de content weer heel relevant voor jouw bezoekers en volgers.