Patrick Wessels 20 juli 2020

Webtekst schrijver: in 3 stappen de beste Over ons-pagina

Sterke SEO teksten laten schrijven door een webtekst schrijver? Vergeet de Over ons-pagina niet, die belangrijker blijkt dan velen denken. Als online visitekaartje, belangrijke conversiebooster en bovendien een interessante pagina om de vindbaarheid van jouw website te verbeteren.

Waarom heb je een sterke Over ons-pagina nodig?

Google toont in de zoekresultaten veel meer dan zomaar jouw website. Met sitelinks (en mini-sitelinks) komt ook de Over ons-pagina vaak meteen naar voren. Als belangrijke pagina, voor bezoekers die graag willen weten met wie ze zaken gaan doen of waar ze kopen.

Bovendien is het een belangrijk baken voor vertrouwen, als essentieel element om jouw bezoeker te overtuigen. Om aan te tonen dat je betrouwbaar bent of om een gezicht te tonen bij de online oplossingen die je aanbiedt.

En Google? Die zoekmachine werkt grotendeels geautomatiseerd, al werken er specialisten die het algoritme leren hoe belangrijk de Over ons is voor het bepalen van de sterke merken in de zoekresultaten. En heb je zo’n geweldige pagina? Dan draagt dat dus bij aan de EAT-score voor jouw website.

Maak het je bezoeker zo makkelijk mogelijk, op het moment dat je die hebt overtuigt. Zorg dat er op ieder deel van de pagina een contact- of verwijsmogelijkheid zichtbaar is.

In 3 stappen de beste Over ons-pagina

Benieuwd hoe je bouwt aan zo’n sterke pagina? Dat doe je in 3 eenvoudige stappen:

  • Begin geweldig
  • Durf door te linken
  • Gebruik een call-to-action (CTA)

1. Begin geweldig

Vertel meteen wie je bent, wat je doet of waar jouw organisatie voor staat. Met een statement, in een video of door het op een creatieve manier net even anders te doen dan anderen. En krijg je, zoals ik, regelmatig te horen dat je ‘ondernemer-eigenwijs’ bent? Gebruik dat dan voor de opening:

“Eigenwijs genoeg om te ondernemen en precies te willen weten hoe het werkt. Zodat ik dat aan jou kan uitleggen en je daarmee kan helpen. Dat is mijn manier om jouw website hoger in Google te krijgen.”

Met de introductie op de Over ons-pagina trek je de aandacht, vertel je kort en bondig wie je bent of wat je doet en maak je nieuwsgierig naar meer. Om jou of jouw organisatie beter te leren kennen en daar zaken mee te kunnen doen.

2. Durf door te linken

Help je bezoekers je beter te leren kennen door uit te leggen over de historie en achtergrond, jouw ervaring en de belangrijke missie en visie. En durf daarbij ook (extern) te linken, bijvoorbeeld om dat wat je zegt daadwerkelijk te bewijzen.

Ik ben (misschien wel de enige) tekstschrijver die geen Communicatie en ook geen Journalistiek studeerde. En die het toch voor elkaar kreeg om maandelijks columns te mogen schrijven voor RTLZ en De Ondernemer. Iets dat ik natuurlijk vertel op de Over mij-pagina, inclusief links die dat bewijzen. En met een link naar m’n LinkedIn-profiel, om nog meer te weten te komen over zowel m’n activiteiten als tekstschrijver en consumentenpsycholoog.

Die externe links leiden bezoekers namelijk niet zomaar weg. Ze bezoeken tijdelijk andere pagina’s, waarmee ze een beter beeld krijgen van je bent, wat je doet en waar je als organisatie voor staat. Iets dat vertrouwen wekt en bewijst wat je beweert. Om daarmee meer indruk te maken, zodat je de drempel verlaagt om bij je te kopen of je diensten aan te vragen.

3. Gebruik een call-to-action (CTA)

De Over ons-pagina is voor een webtekst schrijver een belangrijke pagina in de funnel. Als online visitekaartje of conversiebooster. Waarmee je alleen succes kunt hebben als je daadwerkelijk aanzet tot actie. Met een link naar het contactformulier, links naar de belangrijkste dienstenpagina’s of links naar bijvoorbeeld de categorieën in de webshop.

Maak het je bezoeker zo makkelijk mogelijk, op het moment dat je die hebt overtuigt. Zorg dat er op ieder deel van de pagina een contact- of verwijsmogelijkheid zichtbaar is. Vanuit de menubalk bovenaan, in de footer onderaan een tussendoor met een button of een link in de tekst. Zodat de bezoeker meteen contact met je kan opnemen, zodra je die met de ijzersterke Over ons-pagina hebt overtuigd.

Webtekst schrijver: Over ons-pagina laten schrijven

Zoek je een webtekst schrijver voor de Over ons-pagina? Vertel me wat je graag wilt overbrengen, dan help ik je dat goed op papier te krijgen. Binnen een bredere opdracht voor webteksten schrijven of als je het idee hebt dat specifiek deze pagina sterker kan.

Benieuwd naar de mogelijkheden en welke kansen ik op jouw website zie? Neem contact met me op, dan vertel ik je graag meer.